Egy marék gyógyszer

hasmenés, gyomorgörcs, láz, hányás, gyomorgörcs | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.

Tisztelt Doktornő!

28 éves nő vagyok, a panaszaim 2 napja kezdődtek.

Elkezdett fájni a derekam (korábban ez nem fordult elő), fél nap elteltével hasmenés, hidegrázás, fázás követte, estére 38.7 C lett a lázam. Az orrom nem folyik, torkom nem fáj, viszont erős gyomor görcseim voltak, vannak. A hasmenés fokozódott, hányás egy alkalommal. A tünetek megjelenésének 2. napjától elkezdtem szedni a következő gyógyszereket: SUMETROLIM3X1 NOSPA 3X1 SULFAGUANIDIN 3X4

Orvos nem látott. Most a 3. napon kissé jobban vagyok, de a gyomor görcseim még mindig vannak, izzadok, és fáj a derekam, lázam nincs.

Kérdésem : ez lehet-e influenza, ami a gyomromat támadta meg elsősorban, vagy a derékfájás utalhat más betegségre (vese) is?

Köszönettel

Ezt a polipragmáziát máskor ne tegye. Panaszai a leírás alapján vírusfertőzésnek tűnik. A leírt gyógyszerek teljesen feleslegesek

A Sulfaguanidin csak bakteriális fertőzés esetén használ, nem is ez a dozírozása, sőt (Sumetrolim) esetleg a fölöslegesen szedett szer bőrkiütést, sőt hasmenést csinál. A Sulfaguanidint felejtse el mindörökre, lehet hogy attól hányt. A görcsoldó az egyedüli, ami hasznos lehet, de azt is csak szükség szerint. Hasmenés tüneti kezelésére az Imodium alkalmas, de legjobb a szigorú diéta.

Hányás, hányinger esetén mind a lázcsillapítás, mind a görcsoldás kúp formájú gyógyszerrel ajánlott.

A válaszok az orvos és beteg személyes találkozását, illetve az orvosi vizsgálatot nem pótolják!

| hasmenés, gyomorgörcs, láz, hányás
2002-07-11 13:49:39
No menu item defined, wrong database setup!
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop