Hasmenés, emésztési zavarok

hasmenés | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.

Tisztelt Doktornő!

Bár átnézem a régebbi kérdéseket és sok mindenre választ kaptam, de mégis Önhöz fordulok.28 éves nő vagyok. Kb fél évvel ezelőtt kezdődtek a problémáim. Akkor hányingerem volt kb 2 hónapig. Soha nem hánytam, de szinte minden éjszaka fenn voltam annyira gyötört.

Aztán kezdődött a hasmenés. Ekkor elmentem egy homeopátiás rendelőbe, ahol labor vizsgálatot és számítógépes állapotfelmérést végeztek. Mindezek alapján egy méregtelenítő homeopátiás cseppet írtak fel és azért utaltak arra, hogy ne legyek ideges kicsit lazább legyek, sportoljak. Aztán következett az , hogy a vizelettel voltak problémáim, hiába ugyanannyit ittam , mint azelőtt, állandóan a Wc-re jártam.

Ez kb 1 hónapig tartott és magától elmúlt. Közben újabb probléma, hogy elkezdett fájni az állkapcsom az egyik oldalon-kiderült, hogy fogászati probléma(mert egyik oldalt alul hiányos a fogazatom , de már csak beültetéssel vagy féloldali protézissel orvosolható)-közben a számban időnként furcsa, semmihez nem hasonlítható ízt érzek, a fogászati röntgen alapján nincs a fogaimmal ott semmi probléma!!

Tudom, hogy kicsit már hosszúra nyúlt a levél, de sajnos tovább is van. Eközben folyamatosan a székletemmel is probléma van. Reggel miután felkelek elég hamar sürgős a dolog. Nem teljesen hasmenés , de sokkal puhább, mint azelőtt. Napközben is érzem, néha, hogy menni kell. De igazából napi egyszer vagy kétszer van székletem. Többször előfordult, hogy a széklet első felé, még kemény , a többi része puhább. Most pedig kb két napig nagyon hasmenésem volt.

A háziorvos elküldött vér -, vizelet- és székletvizsgálatra. Szerencsére nem találtak vért a székletemben, de én úgy láttam, hogy elég nyálkás. Teljesen kétségbe vagyok már esve és nagyon félek, amivel az egész családot idegesítem. Most már szó esett béltükrözéses vizsgálatról is .Nem tudom , hogy szánjam -e rá magam???

Köszönöm ,hogy végig olvasta ezt a hosszú levelet. Várom válaszát!

A tény, hogy hányingerrel, hasmenéssel kezdődtek a tünetei, valamint az, hogy homeopátiás orvost keresett fel, arra utalhat, hogy pszichésen labil, savtúltengésben szenvedő egyénről van szó. Ideges, feszült embereknél gyakori a gyomorpanasz. Ezért először valamilyen savkötővel, esetleg savtermelést csökkentő gyógyszerrel próbálkoznék. A hasmenést ugyanis a savtúltengés, vagy az emésztőrendszer felső szakaszának elégtelensége is okozhatja. Tehát nem a vastagbél vizsgálatával kell kezdeni. Ha a savkötők, hasnyálmirigy enzimpótlás, epehajtó nem segít, hasi ultrahang az első elvégzendő vizsgálat.

Ilyenkor nyáron enyhe bélhurutok is előfordulhatnak, ezek megfelelő étrend betartása mellett maguktól is elmúlnak. (Nagyon erős hasmenés esetén egy-egy Immodium és/vagy Nospa tabletta is ajánlatos.) Tehát a javasolt, vény-nélkül nélkül kapható szerek (ld. Gyógyszer a családban) valószínűleg tünetmentessé tehetik.

A válaszok az orvos és beteg személyes találkozását, illetve az orvosi vizsgálatot nem pótolják!

| hasmenés
2002-07-11 14:36:20
No menu item defined, wrong database setup!

Web Design & Development Prowebshop