Lusta emésztés

Felmérések szerint a lakosság egynegyede küszködik székrekedéssel, ami mára már civilizációs betegséggé nőtte ki magát, hiszen a természeti népeknél gyakorlatilag ismeretlen ez a jelenség. A kor előrehaladtával egyre gyakrabban merül fel a probléma, s elsősorban a nőknél, kevésbé a férfiaknál.


Pszichés székrekedés

Sokan gondolják azt, hogy székrekedésük van, ha nincs minden nap székletük. Mások úgy vélik, hogy akkor van szorulásuk, ha a székletük megjelenése vagy állaga eltér az általuk megszokottól.


Vastagbél renyheség

A vastagbél renyheségben a vastagbél összehúzódásai gyengülnek, vagy a végbél nem érzékeli a benne lévő székletet, ami idült székrekedéshez vezet.


Versenyfutás a hasmenéssel

Legkevesebb 2,5 millió ember halt meg hasmenés következtében a világon még pár évvel ezelőtt is. Ehhez képest lényegesen kevesebben szenderültek öröklétre olyan betegségekben, mint az AIDS (1,5 millió), vagy a malária (2,1 millió), amelyek inkább a figyelem középpontjában állnak.


Fájdalmas székelés

A fájdalmas székelés nehéz székletürítés, amit a medence és a végbélnyílás izomműködése feletti ellenőrzés hiánya okoz.


Nyári hasmenés

Nyáron az egyik leggyakoribb betegség a szalmonella fertőzés. Különösen veszélyeztetettek a csecsemők, a gyermekek, a 60 év felettiek, a cukorbetegek, a gyomorsavhiányban szenvedők és a legyengült immunrendszerű emberek.


A kefir nem előzi meg az antibiotikus kezelés kapcsán fellépő hasmenést

A kefir a világ egyik legrégebbi „gyógyító” itala, de sajnos nem előzi meg a hasmenést egy antibiotikus kúra kapcsán, legalábbis ezt állítják amerikai kutatók, akik az egészséges folyadék hatását egy szigorú kettős vak kutatás során vizsgálták.


A tengerparti homokozás bélbetegséghez vezethet

A tengerparton homokvárat és kis tavakat építő gyermekeknél és felnőtteknél is nagyobb kockázattal alakul ki gyomor-bélbetegség és hasmenés, mint azoknál, akik csak úszni és sétálni járnak a partra, állítják amerikai kutatók.


Ha trónolni nehéz... - A makacs székrekedés megoldási lehetőségei (2.)

A székrekedés rendkívül nagy terhet ró a szervezetre, alapjaiban teszi tönkre a normális életvitelt. Ugyanakkor a becslések szerint minden ötödik felnőtt érintett. Cikkünk második részében tovább boncolgatjuk a hiábavaló „trónolás" kialakulásának okait, illetve tippeket adunk hatékony kezeléséhez is...


Ha trónolni nehéz... - A makacs székrekedés megszüntetésének lehetőségei

Minden ötödik felnőtt szenved krónikus székrekedéstől. Ez a probléma rendkívül nagy terhet ró a szervezetre, és tönkreteszi a közérzetet. Nemcsak a hiábavaló „trónolás" nehéz - a fájdalmas és ritka székelés zavarja a normális életvitelt -, de a következményei is: a teltségérzet, a szájszag, a fejfájás, a fáradtság és sok más, az életminőséget jelentősen csorbító kellemetlenség...


1 |

Web Design & Development Prowebshop