Glenn Frey özvegye beperelte a férjét kezelő New York-i kórházat

Gondatlanságból okozott halál miatt perelte be Cindy Frey, az Eagles együttes társalapítójának özvegye a manhattani Mount Sinai Kórházat, ahol férjét ápolták 2016 januárjában bekövetkezett halála előtt.

Glenn Frey özvegye hanyagsággal vádolja az intézményt, valamint Steven Itzkowitz gasztroenterológust, amiért nem kezelték megfelelően a férje gyulladásos bélbetegségét, nem diagnosztizálták rendesen és nem látták el a fertőzését, továbbá nem nyújtottak kellő tájékoztatást a kezelés kockázatairól és mellékhatásairól.

A manhattani bírósághoz kedden benyújtott kereset szerint mindezek eredményeként Glenn Frey betegséggel, fájdalmakkal, mentális kínokkal küzdött és megnyomorodott 2016. január 18-án bekövetkezett halála előtt.

A gitáros 2015. október 19. és 2015 novembere között volt Itzkowitz páciense.

Az Eagles korábbi közlése szerint Frey az akut fekélyes vastagbélgyulladás, a tüdőgyulladás és a reumatikus ízületi gyulladás okozta komplikációiba halt bele.

A Mount Sinai Kórház szóvivője szerint az intézmény nem nyilatkozik függőben lévő peres ügyekről. Eric Turkewitz, Cindy Frey jogi képviselője sem részletezte a keresetben foglaltakat.

A Frey-jel közös három gyermeküket nevelő és férje hagyatékát kezelő özvegy meg nem határozott összegű kártérítést követel.

A 67 évesen elhunyt Frey az Eagles gitárosa és énekese volt. Az 1971-ben Los Angelesben alakult zenekar a hetvenes évek közepén élte fénykorát, lemezeiből több mint százmillió példányt adtak el. Egyik legnagyobb sikerük a Hotel California 1976-ból. Frey a nyolcvanas években szólólemezeivel is nagy sikereket ért el.

| Glenn Frey, gyulladásos bélbetegség, Eagles, bulvár
2018-01-17 23:01:43
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop