Egy antibiotikum hatásos irritábilis vastagbél szindrómában

Egy elnyújtott hatású antibiotikum segít az igen kellemetlen és nehezen gyógyítható irritábilis vastagbél szindróma tüneteit enyhíteni, jelentik amerikai kutatók.


Az irritábilis vastagbél szindróma és a fájdalom kapcsolata

Az orvosok már régóta gyanították, hogy kapcsolat van az irritábilis vastagbél szindróma és a fájdalomtünetek, valamint a depresszió között. Most újabb adatok támasztják alá ezt az elméletet.


A gyulladásos bélbetegségek furcsa kezelési lehetősége

Egy új amerikai kutatás eredményeképpen jól kezelhető a gyulladásos bélbetegség. A dolog kellemetlen oldala, hogy féregpetéket kell hozzá lenyelni.


Probiotikumok az egészséges bélrendszerért

A tartós stresszel kapcsolatos bélbetegségek, mint a Crohn-betegség, enyhíthetők probiotikumokkal, áll egy vizsgálat eredményeit összefoglaló tanulmányban.


A Crohn-betegség kezelésére is Viagrát?

A Crohn-betegség krónikus gyulladásos betegség, amely fekélyeket okoz a vékony- és vastagbélben. Eddig az volt az általános vélemény, hogy a betegséget az immunrendszer túlzott aktivitása okozza, ám lehet, hogy ennek épp az ellenkezője igaz, és az immunrendszer gyengült reakciója a felelős.


Egy antidepresszáns enyhítheti az irritábilis bél szindróma okozta fájdalmat

Az amitriptylin nevű antidepresszáns kis adagokban hatásos lehet az irritábilis bél szindróma (IBS) tüneteinek enyhítésében.


Bélféreggel a colitis ellen?

A colitis ulcerosa a vastagbél meglehetősen gyakori gyulladásos betegsége, véres székletet okoz, és fokozza a vastagbél-rák kockázatát. Egy bélféreg, a Trichuris suis petéjével biztonságosan és hatékonyan gyógyítható a heveny fekélyes colitis, jelentik amerikai kutatók.


IBS, a „rejtőzködő” betegség - Az irritált bél meggyógyítható!

A nyugati népesség 15-20 százaléka szenved irritált bélszindrómában, IBS-ben. A nőket háromszor gyakrabban érinti, mint a férfiakat. A betegség bármely életkorban kialakulhat, leggyakoribb a 45-64 évesek körében. Tünetei sokfélesége és változatossága miatt sokáig nehézséget okozott diagnosztizálása, gyógyítása, mára azonban mindkét területen jelentős előrelépés történt…


Gyulladásos bélbajok - A Crohn-betegség és a kolitisz újfajta terápiája

Görcsös hasi fájdalmak, vissza-visszatérő láz, hőemelkedés, véres és nyákos hasmenés, étvágytalanság, fogyás, ízületi fájdalmak. A titokzatos gyulladásos bélbetegségek tünetei riasztóak, okaik pedig jórészt tisztázatlanok. Kezelésük terén is csak az utóbbi években bukkantak fel új, eredményesnek ígérkező gyógymódok...


A Crohn-betegség és a fridzsider

A Crohn-betegség elterjedése 20. század második felében sok fejtörést okoz az orvosoknak. Nagy-Britanniában mintegy 30-40 ezer ember szenved ebben a betegségben, évente körülbelül 3 ezer új megbetegedést diagnosztizálnak.


| | 3 |

Web Design & Development Prowebshop