Hányás, hasmenés ciklusosan

Lassan 6 éves kisfiam egy hete beteg. Láza nem volt, múlt szombat éjjel hányt, egész éjjel. Reggelre semmi baja nem volt. Hétfőn tünetmentes volt, de diétáztattam, és itthon tartottam, viszont éjjel ismét hányt egyet. Másnap ismét semmi jele a betegségnek, jókedvű, normális étvágyú. Orvos szerint, vírus (én is erre gyanakodtam) - Normaflór és diéta, egész héten ovimentesség.
A családban máson is átment enyhébb formában (hasmenés). Széklete rendben. Tovább diétáztunk, fokozatosság elvén, csütörtökön délben hasmenős széklet, délutáni ébredéskor hányás, és hasmenéses széklet. Utána, mint akinek semmi baja. Hasa nem igazán fáj, csupán a hasmenés előtt közvetlen, de az sem erős. Péntek, szombat ismét tünetmentes, széklet rendben, szombat este hányás, éjjel hasmenéses széklet 2x. Most reggel farkaséhesen kekszezik, teázik, és jókedvűen játszik.
Mi lehet ez?
Válaszát előre is köszönöm!

hasmenés, székrekedés, gyermek | Az Orvos válaszol - Dr. Seprődi Bence 2009 ;14(januári)   InforMed | Seprődi, B.
Ha egy vírusos gyomor-bélfertőzés enyhe formában jelentkezik, akkor lehetnek ilyen rapszodikusak a tünetek. Ha folyadékot jól tud fogyasztani, és nem szárad ki, akkor nem kell izgulni. Akkor menjenek orvoshoz, ha a panaszok két héten túl is fennállnak.

Kapcsolódó cikkek a Gyomor-bélrendszer betegségei rovatban olvashatók.

| hasmenés, székrekedés, gyermek
2009-02-01 17:55:09

Web Design & Development Prowebshop