A gastrooesophagealis reflux

A savas gyomortartalom a nyelőcsőbe történő regurgitatiója (visszaáramlása) egy nagy gyakoriságú, változatos hasi, mellkasi tüneteket okozó kórképet, az úgynevezett gastrooesophagealis reflux betegséget hozhatja létre.

A reflux nem csak gyomorégést okoz

2023. 11. 14

Az emberek többségének szokott néha égni a gyomra, de akiknél a gyomorégés a reflux-betegség (GERD – gastroesophagal reflux disease) tünete, kezelés nélkül egy sor szövődmény alakulhat ki.

Gyomorégés ellen

2023. 09. 13

A reflux betegségben szenvedőknek nemcsak az a fontos, hogy mit esznek, hanem legalább annyira az is, hogyan.

Néhány tanács a gyomorégésre, reflux-betegségre

2023. 07. 31

Az alábbiakban felsorolunk néhány zsírszegény, rostokban gazdag ételt, ami csökkenti a gyomorégést és enyhíti a panaszokat.

A tej és a fodormenta súlyosbíthatja a gyomorégést

2023. 05. 17

A gyomorégést ugyan átmenetileg megszünteti a tej vagy a fodormenta, de hosszútávon csak súlyosbítja a problémát.

Mit kell tudni a refluxbetegségről ?

2022. 11. 23

A refluxbetegség igen gyakori probléma a mindennapos orvosi gyakorlatban. A betegség lényege, hogy a gyomortartalom visszaáramlik a nyelőcsőbe és ott kellemetlen klinikai panaszokat és tüneteket okozhat, gyulladásos folyamatokat és azok késői szövődményeit eredményezheti.

Rekeszsérv (hiatus hernia)

2021. 11. 16

Rekeszsérvről akkor beszélünk, amikor a rekesz azon nyílásán keresztül, ahol a nyelőcső, erek, idegek a hasüreg felé átlépnek, a gyomor vagy egyéb hasüregi szerv a mellkasba kerül.

Refluxbetegség

2019. 10. 10

Érzett már égő, szúró fájdalmat a szegycsontja mögött, miközben marta a sav a gyomrát? Ha igen, akkor valószínűleg „refluxa” van.

A gyomorégés leggyakoribb okai

2018. 10. 15

Gyakori panaszról van szó, a reflux-betegségben (GERD) szenvedőknél akár állandósulhat is a gyomorégés. Bizonyos esetekben egyértelmű, mi váltja ki a gyomorégést, az erős paprika, a chili, a csokoládé vagy az alkohol.

Éjszakai gyomorégés

2017. 06. 19

Milliók szenvednek a gyomorégéstől, és az annál súlyosabb GERD-től (GORB, gastroesophagalis reflux betegség). Kutatások igazolják, hogy az éjszakai gyomorégés ötből négy embert érint.

Az állandó stressz refluxot okozhat

2014. 04. 02

Minden negyedik ember életét megnehezíti a reflux Magyarországon, amiért leginkább a helytelen életmód és a stressz okolható.

1 | |
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop