Néhány tanács a gyomorégésre, reflux-betegségre

Az alábbiakban felsorolunk néhány zsírszegény, rostokban gazdag ételt, ami csökkenti a gyomorégést és enyhíti a panaszokat.

gyomorégés, reflux, diéta | InforMed Hírek7   InforMed | Dobos, L.
Zabkása

A fánk és általában a zsírban sült tészták garantáltan gyomorégést okoznak, helyettük térjünk át a zabkására. Ez a zsírszegény, rostokban gazdag ételmegnyugtatja a gyomrot. A tetejére tehetünk néhány karika banánt, az is savkötő.

Gyömbér

A friss gyömbér gyulladáscsökkentő, ősidők óta használják a népi gyógyászatban gyomorpanaszokra. A napi adag 2-4 gramm, ezt elfogyaszthatjuk teába reszelve, nyersen elrágcsálva, vagy úgy is, hogy a főtt ételekbe bőségesen teszünkgyömbért.

Tészta

Ha valaki kedveli a főtt tésztát, nyugodtan eheti, de a paradicsomszószt felejtse el, helyette hússzaftot tegyen a tésztára. Még jobb a sok rostot tartalmazóteljes kiőrlésű lisztből készült tészta.

Bab

A zsíros húsok gyomorégést okoznak, jól helyettesíthetők viszont babbal, ami sok fehérjét tartalmaz, és rostokban is gazdag. A reflux-betegek számáraa bab az egyik legjobb táplálék, rendszeresen kerüljön az asztalra.

Almaszósz

A vaj és az olaj gyomorégést okoz, nem kell azonban lemondanunk kedvenc fogásainkról, csak a receptben megadott zsiradék mennyiségének megfelelő almaszószt használjunkhozzájuk.

A reflux-betegségben szenvedők számára nemcsak az a fontos, mit esznek, hanem az is, hogyan. Tehát lassan falatozzunk, késő este ne együnk már semmit, és evés után ne pattanjunk fel azonnal az asztaltól.

Health.com, kép:sxc.hu

| gyomorégés, reflux, diéta
2009-09-14 07:51:04
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop