Nyelőcső ellazulási képtelensége

A nyelőcső simaizmának ellazulási képtelensége (akalázia, kardiospazmus, a nyelőcső perisztaltika hiánya, megaözofágusz) ismeretlen eredetű, a beidegzéssel összefüggő betegség, ami két folyamatot gátol meg: a perisztaltikát, vagyis azokat a ritmikus izom-összehúzódási hullámokat, amelyek a táplálékot mozgatják a nyelőcső mentén lefelé, valamint a nyelőcső alsó záróizmának megnyílását.


Nyelőcsőeltávolítás: a több jobb

A nehéz és veszélyes műtétek eredményességén két módon lehet javítani: új technikák, eszközök kifejlesztésével és műtéti centrumok kialakításával, ahol gyakorlott sebészek, nagy rutinnal, gyakran végzik a beavatkozást.


A tej és a fodormenta súlyosbíthatja a gyomorégést

A gyomorégést ugyan átmenetileg megszünteti a tej vagy a fodormenta, de hosszútávon csak súlyosbítja a problémát, Dr. Fred M. Sutton, a houstoni Baylor College of Medicine gastroenterológusa szerint.


Mit kell tudni a refluxbetegségről ?

A refluxbetegség igen gyakori probléma a mindennapos orvosi gyakorlatban. A betegség lényege, hogy a gyomortartalom visszaáramlik a nyelőcsőbe és ott kellemetlen klinikai panaszokat és tüneteket okozhat, gyulladásos folyamatokat és azok késői szövődményeit eredményezheti. Előfordulásának gyakoriságáról pontos adatokat nem tudunk, annyi viszont biztos, hogy a refluxbetegség népbetegségnek tekinthető.


A gastrooesophagealis reflux

A savas gyomortartalom a nyelőcsőbe történő regurgitatiója (visszaáramlása) egy nagy gyakoriságú, változatos hasi, mellkasi tüneteket okozó kórképet, az úgynevezett gastrooesophagealis reflux betegséget hozhatja létre.


Nyelvlökéses nyelés

A helytelen hangképzés oka gyakran nem közvetlenül a beszédben, hanem a nyelési funkció rendellenességében keresendő.


| | | 4

Web Design & Development Prowebshop