Állandó gyomorfájdalmak

gyomor, fájdalom, fekély | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.

Kedves Doktornő!

42 éves nő vagyok és épp egy éve szinte állandóan gyomorfájdalmaim vannak. Az első gasztroszkopia helikobactert mutatott ki amire antibiotikumos kezelést kaptam. A diagnózis akkor 'agressziv gastritisz' volt. Tüneteim nem sokat változtak, így tavaly augusztusban újabb gasztroszkopiára került sor, de ekkor már a gyomorban helikobakter nem volt kimutatható. A múlt hónapban egy belgyógyász szakorvos motilitas típusú dispepsziát állapított meg, újabb gasztroszkopiát nem tanácsolt és 3x1 Coordinaxot irt fel 1/2 -1/2 1/1 Rudotellel együtt. Több mint egy hete szedem a felirt gyógyszereket, állapotom meg semmit sem javult, sőt az utolsó két napban még erősödtek a fájdalmaim. Kíméletesen étkezem, kávét alkoholt egyáltalán nem fogyasztok. Ultrahang vizsgalat epekövet nem mutatott ki. Kérem, írja meg véleményét a betegségemről, mert így ilyen fájdalmakkal normális életet nem lehet folytatni.

Tisztelettel

Azt hiszem nem specialistához, hanem egy tisztességes családorvoshoz kellene fordulni panaszaival. Úgy látom, hogy éppen a fokozott savképződést, ami a gyulladás hátterében állhat, nem orvosolták. Nagyon jó eredményeket látok betegeimnél az un. proton pumpa gátló szerek alkalmazásával (Losec, Lansone stb.) Sokszor az 1 alkalommal lefekvés előtti bevétel után már panaszmentesek a betegek.

Ha napközben mégis jelentkezne fájdalom, akkor bármely vény nélkül kapható savkötővel és Troparinnal lehet a terápiát kiegészíteni. Néha a Salvus vizes ivókúra is segít. A "protonpumpa" gátló vényköteles, a többi szabadon vehető. Próbálja meg, biztosan segít.

A válaszok az orvos és beteg személyes találkozását, illetve az orvosi vizsgálatot nem pótolják!

| gyomor, fájdalom, fekély
2002-07-11 14:05:29
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop