Főoldal » Betegségek » Gyomor-bélbetegségek » Gyomorrák, nyelőcsőrák, vastagbélrák, végbélrák »

Kilégzési teszt: nyelőcső- és gyomorrák

Nagy pontossággal képes sikeresen kimutatni a nyelőcső- és a gyomorrákot a londoni Imperial College kutatói által kifejlesztett kilégzési teszt, melyről a JAMA Oncology című tudományos folyóiratban számoltak be.


Rákkeltő a felvágott és a vörös hús is?

A végbélrák kialakulása és a feldolgozott húsipari termékek - például a virsli, a sonka, a kolbászfélék, a felvágottak, a húskonzervek és a húsalapú szószok - fogyasztása közötti kapcsolat egyértelmű, - állítják a WHO szakértői.


A szűrés utáni négy évben látványosan csökken a bélrák kockázata

A szűrés utáni négy évben látványosan csökken a bélrák kialakulásának kockázata - mutatta ki az Ausztrál Nemzeti Egyetem (ANU) nagy létszámú vizsgálata.


A naponta szedett aszpirin csökkenti a bél- és a gyomorrák kockázatát

A naponta szedett aszpirin csökkenti a bél- és gyomorrák kockázatát - derült ki egy brit elemzésből.


A magas D-vitamin-szint segíthet a bélrák túlélésében

A magas D-vitamin-szint segíthet a bélrák túlélésében - ezt állapították meg az Edinburghi Egyetem tudósai kutatásaik alapján.


Az aszpirin csak bizonyos esetekben csökkenti a bélrák kockázatát

Az aszpirin csak bizonyos esetekben csökkenti a bélrák kockázatát: egy bizonyos gén hordozóinál felére mérsékli, másoknál azonban szinte semmilyen megelőző hatása nincs - derült ki egy új, hosszú távú, nagy léptékű amerikai tanulmányból.


A gyomorrák korai felismerése: új teszt

A gyomorrák a világon a negyedik leggyakoribb rákfajta, és a második helyen áll a rákos halálozások közt. A betegség alattomosan alakul ki, panaszt gyakran csak előrehaladott állapotban okoz.


A flavonidok csökkenthetik a nők gyomorrákkockázatát

A növényi eredetű élelmiszerekben megtalálható flavonoidok fogyasztása kapcsolatban lehet nőknél a gyomorrák alacsonyabb kockázatával - állapították meg spanyol kutatók egy félmillió ember követésével zajló európai tanulmány adatait elemezve.


A kávé védhet a bélráktól

A kávéfogyasztás 15-25 százalékkal csökkentheti a bélrák kockázatát - idézte amerikai kutatók csaknem félmillió ember bevonásával készült tanulmányának eredményét a The Daily Telegraph című brit napilap.


A gyömbér és a vastagbélrák

Egy kutatás szerint, melyet a Michigani egyetemen végeztek, a gyömbérkivonat csökkenti a vastagbél gyulladását. Ez az első lépés afelé, hogy kiderüljön, használható-e a gyömbér a vastagbélrák megelőzésére.


Értetlenül fogadta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a WHO új besorolását

Értetlenül fogadta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a Nemzetközi Rákkutató Ügynökség (IARC - az Egészségügyi Világszervezet, a WHO ...


A feldolgozott húskészítmények nem a legegészségesebbek

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) e témában megjelent jelentése a szakemberek számára nem tartalmazott új megállapításokat - mondta Ma...


Rekordösszeget, több mint egymilliárd forintot gyűjtött egy rákbeteg fiú

Végstádiumban lévő bélrákos brit fiú gyűjtött rekordösszegű adományt egy közhasznú szervezet javára.


A gyomorrákot okozó baktérium ellen védő génmutációt fedeztek fel

A gyomorfekélyt és gyomorrákot is okozó Helicobacter pylori nevű baktérium ellen véd az a génmutáció, amelyet német kutatók fedeztek fel.


A kolonoszkópia csökkentheti az előrehaladott vastagbélrák kockázatát

Kisebb valószínűséggel diagnosztizálnak előrehaladott vastagbélrákot azoknál az embereknél, akik az elmúlt évtizedben átestek vastagb...


hirdetés