A káposzta fogyasztása csökkenti a bélrák kockázatát

Egy speciális vegyület révén képesek csökkenteni bizonyos zöldségek, köztük a káposzta, a brokkoli és a kelkáposzta a bélrák kialakulásának kockázatát.


Kilégzési teszt: nyelőcső- és gyomorrák

Nagy pontossággal képes sikeresen kimutatni a nyelőcső- és a gyomorrákot a londoni Imperial College kutatói által kifejlesztett kilégzési teszt, melyről a JAMA Oncology című tudományos folyóiratban számoltak be.


Az életmód és a vastagbélrák kockázata

Spanyol onkológusok kimutatták, hogy az életmód nagyobb hatással van a vastag- és végbélrák kialakulásának kockázatára, mint a genetika.


Gyorsan terjed a vastag- és végbélrák a fiatalok körében az Egyesült Államokban

Gyorsan terjed a vastag- és végbélrák a fiatal felnőttek körében az Egyesült Államokban - figyelmeztet friss jelentésében az Amerikai Rákellenes Társaság.


A vastagbélrák szűrés eredményes

Legalább 17 évig jelentősen véd a vastag- és végbélrák kialakulása ellen egy egyszeri részleges béltükrözés, a szigmoidoszkópia - közli a témában készített eddigi leghosszabb távú tanulmány, melyet a The Lancet című orvostudományi folyóiratban közölték.


Nyálkahártya beültetésével tették könnyebbé egy rákból gyógyult férfi életét

Nyálkahártya beültetésével javítottak egy nyelőcsőrákból felgyógyult páciens életminőségén berlini orvosok, a férfi sokkal könnyebben eszik és iszik azóta - közölte szerdán a Vivantes Klinika.


Leheletből lehet kimutatni a nyelőcsőrákot

Olyan eszközt fejlesztettek ki a Hofeji Fizikatudományi Intézet és a Kínai Tudományos Akadémia kutatói, amely a lehelet elemzéséből képes szinte azonnal diagnosztizálni a nyelőcsőrákot.


A vastagbélrák

A vastagbél- és végbélrák az egyik leggyakoribb daganatféleség. A világ fejlett országaiban évtizedek óta a második leggyakoribb daganatos halálokként szerepel.


A vastagbélrák genetikai okait térképezték fel

Az eddigi legrészletesebben tárták fel a vastagbélrák genetikai okait brit kutatók több mint ezer vastagbélrákos beteg génetikai vizsgálatával. A vizsgálatot a londoni Rákkutató Intézet tudósai végezték, eredményeiket a Nature Communication folyóiratban közölték.


Értetlenül fogadta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a WHO új besorolását

Értetlenül fogadta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a Nemzetközi Rákkutató Ügynökség (IARC - az Egészségügyi Világszervezet, a WHO szakosodott ügynöksége) új besorolását, amely a húskészítményeket rákkeltő kockázatúnak értékelte; a vörös hús fogyasztását pedig "valószínűleg rákkeltőnek" ítélte.


1 | | | | | | | |
data-full-width-responsive="true">