Hirdetés

A gyömbér és a vastagbélrák

Egy kutatás szerint, melyet a Michigani egyetemen végeztek, a gyömbérkivonat csökkenti a vastagbél gyulladását. Ez az első lépés afelé, hogy kiderüljön, használható-e a gyömbér a vastagbélrák megelőzésére.

gyömbér, gyulladás, vastagbélrák |

InforMed Hírek9   InforMed | Dobos, L.

Tápfolyadékban végzett vizsgálatok szerint a gyömbér gyulladásgátló hatásúnak bizonyult – mondja Suzanna M. Zick professzor, a kutatás vezetője.

Egér- és patkánykísérletek szerint a gyömbérkivonat megakadályozza a daganat kialakulását, a kutatók megvizsgálták, hogy ezek az eredmények emberekre is vonatkoznak-e.

Véletlenszerűen kiválasztottak 30 egészséges felnőttet, akik vagy 3 gramm porított gyömbért tartalmazó kapszulát vagy placebót kaptak 4 héten át. – Egy átlagos amerikai természetesen ennél sokkal kevesebbet fogyaszt – mondja a kutató –, de Indiában, Kínában és Japánban ennyi gyömbért naponta fogyasztanak, azokban az országokban pedig sokkal alacsonyabb a vastagbélrák előfordulási aránya.

A vizsgálatban résztvevők nem szedhettek más gyógyszert, különösen pedig gyulladáscsökkentőket.

A vizsgálat során kiderült, hogy a gyömbér a bél szöveteiben csökkentette a gyulladást jelző anyagok szintjét, tehát gyulladáscsökkentő hatású. Köztudott, hogy a bélben a krónikus gyulladás szoros összefüggésben van a rákmegelőző állapottal.

Health.com
gyömbér, gyulladás, vastagbélrák

2011-10-26 21:53:07

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop