ÚJ

Életmentő lehet a genetikai teszt az örökletes vastagbélrákban szenvedőknél

Az örökletes vastagbélrák-szindrómában (Lynch-szindrómában) szenvedő fiatalabb pácienseknél célszerű genetikai vizsgálatokkal kideríteni a társult daganatokra való hajlamot - hangsúlyozzák az Exeteri Egyetem és a Cardiffi Egyetem kutatói, akik a Health Technology Assessment kiadványban ismertetik vizsgálati eredményeiket.


A vastagbélrák első DNS-alapú szűrését engedélyezték az Egyesült Államokban

A vastagbélrák első DNS-en alapuló szűrővizsgálatát engedélyezte az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Hatóság (FDA).


A kávéfogyasztás csökkentheti a vastagbélrák kialakulásának kockázatát

Napi mindössze egy-két csésze kávé elfogyasztása csökkentheti a vastagbélrák kialakulásának kockázatát - sugallják egy új tanulmány eredményei.


A sztóma hatása az életre - pszichológiai szempontok

A sztóma komoly beavatkozást jelent az egyén életében, és nagyban akadályozhatja a létezés minden szempontját. A testi és fiziológiai változások mellett, amelyek szabadon megfigyelhetőek, vannak más, hasonlóan fontos beavatkozások (aspektusok) a személyiség lelki egyensúlyában is. Ezek közül némelyeket bővebben is bemutatunk cikkünkben.


Tízévenkénti béltükrözéssel csaknem felére csökken a rák esélye

Tízévenkénti béltükrözéssel csaknem felére csökken a rák esélye - derült ki egy hosszú távú, nagy esetszámú amerikai vizsgálatból.


Fehér Könyv a vastagbélrák európai helyzetéről

Elkészült a vastagbélrák európai helyzetét összefoglaló Fehér Könyv, amely a szűrővizsgálatok bővítését és a rákbetegek esélyegyenlőségének megteremtését sürgeti.


Az aszpirin segíthet a vastagbélrák kezelésében

Az aszpirin, a világ egyik legrégebbi és legolcsóbb gyógyszere figyelemre méltóan ígéretesnek bizonyult olyan vastagbélrákos emberek kezelésében, akik betegségének kialakulásában szerepet játszhattak egy gén mutációi.


Bush elnöknek nincs vastagbélrákja

Bush elnökön a közelmúltban kisebb beavatkozást hajtottak végre, vastagbeléből öt kisebb polipot távolítottak el, de nem találtak rákos elváltozást, jelentette a Fehér Ház.


A rostok fogyasztása nem véd meg a vastagbélráktól

Annak, hogy sok növényi rostot fogyasszunk, számos jó oka van, de ezek között nem szerepel a vastag- és végbélrák kockázatának csökkenése. A növényi rostok egészségesek, védenek a szívbetegség és a diabetes ellen, de az is igaz, hogy akik rostban gazdag étrenden élnek, más tekintetben is egészségesebben, tudatosabban táplálkoznak.


Áttörés a rák gyógyításában?

A vastagbélrák gyógyításán dolgozó kutatók szerint az új kezelés úgy pusztítja el a ráksejteket, hogy közben az egészségeseket nem károsítja.


| 2 |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop