E. coli: hatékony lehet a vastagbélrák kezelésében?

A vastagbélrák az iparilag fejlett országokban jóval elterjedtebb, mint a fejlődő országokban, ahol inkább a gyomor-bélrendszeri fertőzések gyakoriak. A fertőzés kórokozója gyakran az Escherichia coli nevezetű baktérium.


Vastagbélrák

A vastagbél rosszindulatú daganata gyakorlatilag a rák. Leggyakrabban a végbélben fordul elő és a vakbél felé haladva gyakorisága csökken, de a vakbélben előforduló vastagbélrák gyakorisága megközelíti a szigmáét.


Vastag- és végbélrák kezelése és kórjóslata

A kolorektális daganatok legfőbb kezelése az érintett bélszakasz nagy területének a műtéti eltávolítása a hozzá kapcsolódó nyirokcsomókkal együtt. A vastag- és végbélrákos betegek körülbelül 70%-a alkalmas a műtétre.


Vastag- és végbélrák

A nyugati országokban a vastag- és végbélrák (kolorektális karcinóma) a második leggyakoribb típusú rák, és a második leggyakoribb daganatos halálozási ok.


A vastagbéldaganatok és megelőzésük

A vastagbélrák az egyik leggyakoribb daganatféleség, a fejlett országok többségében évtizedek óta a második leggyakoribb daganatos halálok.


A napfény és a vastagbélrák

A D-vitamin nemcsak a kalcium-anyagcserében játszik szerepet, hanem a vastagbél-sejtek szaporodását is gátolja kisérleti körülmények között.


A szakemberek szerint több vastagbélrák-szűrést kellene végezni

Az orvosok helyesnek találják a colorectalis rák okozta elhalálozások számának csökkentésére irányuló intézkedéseket. Ez a rákfajta áll ugyanis a második helyen mortalitás tekintetében az Egyesült Államokban.


| | 3

Web Design & Development Prowebshop