Nyálkahártya beültetésével tették könnyebbé egy rákból gyógyult férfi életét

Nyálkahártya beültetésével javítottak egy nyelőcsőrákból felgyógyult páciens életminőségén berlini orvosok, a férfi sokkal könnyebben eszik és iszik azóta - közölte szerdán a Vivantes Klinika.


Leheletből lehet kimutatni a nyelőcsőrákot

Olyan eszközt fejlesztettek ki a Hofeji Fizikatudományi Intézet és a Kínai Tudományos Akadémia kutatói, amely a lehelet elemzéséből képes szinte azonnal diagnosztizálni a nyelőcsőrákot.


Rákban elhunyt a fukusimai erőmű volt igazgatója

58 éves korában nyelőcsőrákban elhunyt kedden Josida Maszao, aki a 2011-es japán atombaleset idején a Fukusima-1 erőmű igazgatója volt - jelentette az NHK televízió.


Jóval nagyobb a kockázata a nyelőcsőrák kialakulásának a férfiaknál

Csaknem háromszor nagyobb a kockázata a férfiaknál a nyelőcsőrák kialakulásának, mint a nőknél, ami a legnagyobb nemi szakadékot jelenti a daganatos betegségek arányában - derül ki a brit Rákkutató Intézet frissen közzétett adataiból.


A makacs csuklás a nyelőcsőrák tünete lehet

Az ismétlődő csuklási rohamok fogyással és nyelési nehézségekkel együttesen a rák előjelei lehetnek. Tom Walsh dublini professzor szerint egyes nyelőcsőrákban szenvedő betegei makacs és ismétlődő csuklásról számoltak be.


A nyelőcsőrák

A nyelőcsőben jó- és rosszindulatú daganatok egyaránt előfordulnak. A jóindulatú daganatok azonban olyan ritkák, hogy többségük szakmai ritkaság.


Nyelőcső daganatok

A nyelőcső leggyakoribb jóindulatú daganata simaizom eredetű tumor, a leiomióma. A legtöbb leiomiómás beteg kórjóslata kiváló. A leggyakoribb nyelőcsőrák a karcinóma, ami vagy laphámrák (nevezik még epidermális karcinómának) vagy mirigyrák (adenokarcinóma). A nyelőcső rosszindulatú daganatainak további fajtája a nyiroksejtek rákja (limfóma), a nyelőcső simaizom sejtjeinek malignus daganata (leiomioszarkóma) és a szervezet más részéről átterjedő rosszindulatú folyamat (áttét, metasztázis).


Nyelőcsőrák

A nyelőcsőrák rendkívül gyakori a világ egyes területein (Kína, Irán, a volt Szovjetunió déli része, Nyugat-Afrika). Hazánkban is lassan emelkedő tendenciát mutat.


Web Design & Development Prowebshop