Rákban elhunyt a szeptember 11-i támadás egyik híressé vált túlélője

Gyomorrákban elhunyt Marcy Borders, a 2001. szeptember 11-i New York-i terrortámadás egyik túlélője, akit a tornyok összeomlásakor teljesen beterített a felcsapó por, a róla készült fotó pedig bejárta a világot.


A botox hatékony lehet a gyomorrák kezelésében

Az esztétikai plasztikai sebészetben a ráncképződés csökkentésére alkalmazott vegyület, a botox hatékony lehet a gyomorrák kezelésében is - erre a következtetésre jutottak állatkísérletek során amerikai és norvég kutatók, akik eredményeiket a Science Translational Medicine folyóiratban tették közzé.


Harminchat kilogrammos daganatot távolítottak el egy nő testéből Csehországban

Hatalmas, több mint 36 kilogrammos daganatot távolítottak el egy nő testéből Csehországban. A 47 éves asszonyt a zlíni Tomás Bata kórházban műtötték meg néhány napja, s az orvosok szerint remény van arra, hogy a rendkívül kockázatos, a világon példa nélküli műtétet túléli - közölte a Cseh Televízió.


Az eutanáziát választotta a legidősebb belga atléta 95 éves korában

Az eutanáziát választotta a legidősebb belga atléta 95 éves korában. A végstádiumos rákbeteg férfi előző nap barátai körében, pezsgővel búcsúzott az élettől - tudósított az eseményről a flamand média.


Leheletteszttel diagnosztizálható a gyomorrák

Egy gyors és egyszerű leheletteszttel kilencven százalékos biztonsággal megállapítható a gyomorrák - derül ki egy új tanulmányból.


A gyomorrák kialakulásának négy mechanizmusát azonosították

A gyomorrák kialakulásának négy mechanizmusát azonosították a Szingapúri Génkutatási Intézet (GIS) tudósai, akik eredményeiket a Genome Biology című folyóiratban ismertették.


Kevesebb só fogyasztása csökkentheti a gyomorrák kockázatát

Csökkentheti a gyomorrák kialakulásának a veszélyét a sós ételek, mint például a szalonna, a kenyér és reggeli gabonafélék fogyasztásának visszafogása a World Cancer Research Fund (WCRF) rákkutatási szervezet szerint.


Jóindulatú gyomordaganatok

A gyomor jóindulatú daganatai folyamatosan növekvő szövetszaporulatok, amelyek -szemben a rosszindulatú daganatokkal - lokalizáltak, nem növekszenek a környező szövetek és szervek felé, és nem roncsolják a környező szöveteket. A jóindulatú tumorok a gyomordaganatok 15-24%-ában fordulnak elő.


Új eredmények a gyomorrák kezelésében

Az oxaliplatin, fluorouracil (5FU) és a folsav tartalmú kombinált kezelés eredményes hatású az áttétes (más szervből adott áttét a gyomorba) és az elsődleges előrehaladott gyomorrák esetében.
A gyomorrák gyakoribb az idősebb embereken; csak a betegek negyedénél alakul ki 50 éves kor alatt.
A Saint–Antoine, a Tenon és St. Joseph Kórházak kutatói 53 beteget kezeltek - 31 és 75 életév közöttiek, átlagéletkor 61 év; 69% férfi, 31% nő - kombinált terápiával.


Azonosították a gyomorrák génjét

Új-zélandi kutatóknak sikerült egy olyan gént azonosítaniuk, amely szoros kapcsolatban áll a gyomorrákkal.


1 |

Web Design & Development Prowebshop