A gyomorrák kialakulásának négy mechanizmusát azonosították
A gyomorrák kialakulásának négy mechanizmusát azonosították a Szingapúri Génkutatási Intézet (GIS) tudósai, akik eredményeiket a Genome Biology című folyóiratban ismertették.
A gyomorrák kialakulásának négy mechanizmusát azonosították a Szingapúri Génkutatási Intézet (GIS) tudósai, akik eredményeiket a Genome Biology című folyóiratban ismertették.
Az esetek több mint háromnegyedében sikeresen diagnosztizálta a páciensek leheletéből a bélrákot egy új típusú szűrőteszt.
Elkészült a vastagbélrák európai helyzetét összefoglaló Fehér Könyv, amely a szűrővizsgálatok bővítését és a rákbetegek esélyegyenlőségének megteremtését sürgeti.
A növényi eredetű élelmiszerekben megtalálható flavonoidok fogyasztása kapcsolatban lehet nőknél a gyomorrák alacsonyabb kockázatával - állapították meg spanyol kutatók egy félmillió ember követésével zajló európai tanulmány adatait elemezve.
Az aszpirin, a világ egyik legrégebbi és legolcsóbb gyógyszere figyelemre méltóan ígéretesnek bizonyult olyan vastagbélrákos emberek kezelésében, akik betegségének kialakulásában szerepet játszhattak egy gén mutációi.
A kávéfogyasztás 15-25 százalékkal csökkentheti a bélrák kockázatát - idézte amerikai kutatók csaknem félmillió ember bevonásával készült tanulmányának eredményét a The Daily Telegraph című brit napilap.
Csökkentheti a gyomorrák kialakulásának a veszélyét a sós ételek, mint például a szalonna, a kenyér és reggeli gabonafélék fogyasztásának visszafogása a World Cancer Research Fund (WCRF) rákkutatási szervezet szerint.
Nagyobb valószínűséggel alakulnak ki vastagbélpolipok a túlsúlyos és elhízott embereknél - állapította meg egy nagyszabású nemzetközi tanulmány.
Kisebb a vastagbélrák kockázata azoknál, akik sok halat esznek - állapították meg kínai kutatók 41 korábbi tanulmány adatainak áttekintésével.
A hetente nagyjából háromszor halat fogyasztó nőknél valamivel alacsonyabb a vastagbélpolip kialakulásának a kockázata, mint azoknál a társaiknál, akik kevesebb mint heti egyszer esznek a tenger omega-3 zsírsavakban gazdag gyümölcseiből - derült ki egy új tanulmányból.
Az InforMed által nyújtott információ célja, hogy segítse a látogatók és orvosuk közötti kapcsolatot, nem pedig, hogy pótolja!