Bush elnöknek nincs vastagbélrákja

Bush elnökön a közelmúltban kisebb beavatkozást hajtottak végre, vastagbeléből öt kisebb polipot távolítottak el, de nem találtak rákos elváltozást, jelentette a Fehér Ház.


A makacs csuklás a nyelőcsőrák tünete lehet

Az ismétlődő csuklási rohamok fogyással és nyelési nehézségekkel együttesen a rák előjelei lehetnek. Tom Walsh dublini professzor szerint egyes nyelőcsőrákban szenvedő betegei makacs és ismétlődő csuklásról számoltak be.


A rostok fogyasztása nem véd meg a vastagbélráktól

Annak, hogy sok növényi rostot fogyasszunk, számos jó oka van, de ezek között nem szerepel a vastag- és végbélrák kockázatának csökkenése. A növényi rostok egészségesek, védenek a szívbetegség és a diabetes ellen, de az is igaz, hogy akik rostban gazdag étrenden élnek, más tekintetben is egészségesebben, tudatosabban táplálkoznak.


Áttörés a rák gyógyításában?

A vastagbélrák gyógyításán dolgozó kutatók szerint az új kezelés úgy pusztítja el a ráksejteket, hogy közben az egészségeseket nem károsítja.


E. coli: hatékony lehet a vastagbélrák kezelésében?

A vastagbélrák az iparilag fejlett országokban jóval elterjedtebb, mint a fejlődő országokban, ahol inkább a gyomor-bélrendszeri fertőzések gyakoriak. A fertőzés kórokozója gyakran az Escherichia coli nevezetű baktérium.


A nyelőcsőrák

A nyelőcsőben jó- és rosszindulatú daganatok egyaránt előfordulnak. A jóindulatú daganatok azonban olyan ritkák, hogy többségük szakmai ritkaság.


A vékonybél daganatai

A vékonybél tumorai az emésztőtraktus daganatainak mindössze csak 1-5%-át teszik ki.


Jóindulatú gyomordaganatok

A gyomor jóindulatú daganatai folyamatosan növekvő szövetszaporulatok, amelyek -szemben a rosszindulatú daganatokkal - lokalizáltak, nem növekszenek a környező szövetek és szervek felé, és nem roncsolják a környező szöveteket. A jóindulatú tumorok a gyomordaganatok 15-24%-ában fordulnak elő.


Vastagbél polipok

Az emésztőtraktus egyéb helyein előforduló daganatokhoz hasonlóan a vastagbél tumorai esetén sem lehet jelenleg egyértelmű oki tényezőket kimutatni.


Vastagbélrák

A vastagbél rosszindulatú daganata gyakorlatilag a rák. Leggyakrabban a végbélben fordul elő és a vakbél felé haladva gyakorisága csökken, de a vakbélben előforduló vastagbélrák gyakorisága megközelíti a szigmáét.


| | | | | | 7 | |

Web Design & Development Prowebshop