Vastagbélrák szűrése vérvizsgálattal

2023. 05. 23

Kiváltható lehet a kellemetlen kolonoszkópia mint szűrővizsgálat, ha széles körben elterjednek a biomarker-tesztek.

Vastag- és végbélrák

2022. 11. 14

A nyugati országokban a vastag- és végbélrák (kolorektális karcinóma) a második leggyakoribb típusú rák, és a második leggyakoribb daganatos halálozási ok.

A vastagbél polip

2022. 10. 04

A vastagbél nyálkahártya sejtjeinek csomószerű kinövése a polip. A legtöbb polip ártalmatlan, de idővel egyes polipokban daganatos elfajulás következhet be. A betegség késői stádiumban halálos kimenetelű is lehet.

Polip vagy rák?

2021. 05. 05

Ha polipokról beszélnek előttünk, valószínűleg egy finom étel, a tenger gyümölcsei, esetleg egy tengerparti nyaralás jut az eszünkbe. De mire gondoljunk akkor, ha ez a szó az orvosi rendelőben hangzik el?

A káposzta fogyasztása csökkenti a bélrák kockázatát

2018. 08. 16

Egy speciális vegyület révén képesek csökkenteni bizonyos zöldségek, köztük a káposzta, a brokkoli és a kelkáposzta a bélrák kialakulásának kockázatát.

Kilégzési teszt: nyelőcső- és gyomorrák

2018. 05. 22

Nagy pontossággal képes sikeresen kimutatni a nyelőcső- és a gyomorrákot a londoni Imperial College kutatói által kifejlesztett kilégzési teszt, melyről a JAMA Oncology című tudományos folyóiratban számoltak be.

Az életmód és a vastagbélrák kockázata

2017. 03. 08

Spanyol onkológusok kimutatták, hogy az életmód nagyobb hatással van a vastag- és végbélrák kialakulásának kockázatára, mint a genetika.

Gyorsan terjed a vastag- és végbélrák a fiatalok körében az Egyesült Államokban

2017. 03. 01

Gyorsan terjed a vastag- és végbélrák a fiatal felnőttek körében az Egyesült Államokban - figyelmeztet friss jelentésében az Amerikai Rákellenes Társaság.

A vastagbélrák szűrés eredményes

2017. 02. 26

Legalább 17 évig jelentősen véd a vastag- és végbélrák kialakulása ellen egy egyszeri részleges béltükrözés, a szigmoidoszkópia - közli a témában készített eddigi leghosszabb távú tanulmány, melyet a The Lancet című orvostudományi folyóiratban közölték.

Nyálkahártya beültetésével tették könnyebbé egy rákból gyógyult férfi életét

2017. 02. 15

Nyálkahártya beültetésével javítottak egy nyelőcsőrákból felgyógyult páciens életminőségén berlini orvosok, a férfi sokkal könnyebben eszik és iszik azóta - közölte szerdán a Vivantes Klinika.

1 | |
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop