A hosszú élettartam családi örökség

Egy nemrégiben közzétett tanulmány szerint, ha az ember fivére vagy nővére 100 évig él, ő is számíthat rá, hogy hosszú élete lesz. Azoknak, akiknek a tesvérei eléltek vagy egy évszázadot, négyszer akkora esélyük van, hogy túléljék a kilencvenedik évüket, mint azoknak, akiknek korán haltak meg -- szögezi le a dr. Thomas Perls vezette kutatócsoport a bostoni Beth Israel Deaconess Medical Centerben.

hosszú, élettartam, családi, örökség, genetika, öröklődés, hosszú | The New York Times Health News Service   Medincorp | Modica, P.

A kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy a genetika fontos szerepet játszik a hosszú életben, sokan a várható halálozási életkori is túlélik. Az új jelentésben 102 száz éves vagy annál idősebb embert mértek föl (akik 1896-ban születtek) a 77 testvért, akik1969-ben hunytak el 73 éves korukban. Általában mindkét csoportban hasonló volt a túlélési ráta fiatalabb korban, de a 100 évet megértek testvérei, miután elmúltak 70 évesek, szintén tovább éltek. ''Kimutattuk, hogy ha valakinek a testvére eléri a 100. életévét, megnő az esélye arra, hogy ő is hosszú életű legyen, ez szoros családi örökségre utal'' -- írták Perls és a kollegái a The Lancet című nemzetközi orvosi folyóiratban

Megjelent: Medical Tribune News Service

| hosszú, élettartam, családi, örökség, genetika, öröklődés
2002-07-31 21:10:53
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop