Az FDA jóváhagyta a DNS-alapú vírustesztet

WASHINGTON - A Digene Corp. bejelentette, hogy DNS-alapú citomegalia vírus-tesztjét elfogadta az FDA.

DNS, FDA, vírus, teszt, vírusteszt, citomegalia, vírus, vírusteszt | The New York Times Health News Service   Medincorp | Reed, K.

A Hybrid Capture nevű berendezés alkalmas a citomegalia vírusnak a szervezetben való kimutatására. Ez a vírus a legelterjedtebb okozója az ún. opportunista vírusfertőzéseknek, amelyet a szervátültetésben részesültek és az AIDS-betegek kapnak meg.

Az egyetlen elfogadott DNS-alapú teszt, a Hybrid Capture nevű berendezés sokkal érzékenyebb, mint a jelenleg használatos tesztelési eljárások, és néhány óra leforgása alatt megvan az eredmény, míg a hagyományosaknál az eredményre egy hónapot is várni kell.

A citomegalia vírus (CMV) számos szervet megtámad, de legdrámaibb hatása a szemre van; ha nem kezelik a betegséget, heteken belül vaksághoz vezet.

A újszerves betegek mintegy 60 százaléka szenved ebben a fertőzésben, az AIDS-betegeknél ez a szám 95 százalék, ezek a betegek mind olyanok, akiknek legyengült az immunrendszere, nyilatkozta a gyártó cég.

Általában véve az AIDS-betegek fertőzéseinek száma csökkenőben van, mert a hatékony anti-HIV terápiák nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy kevesebb a kifejlett AIDS-eset.

A CMV-retinitis gyógyszereit a Gilead Sciences Inc., a Chiron Corp., a Roche Holding és az Astra AB, valamint az Isis Pharmaceuticals Inc. gyártja.

Megjelent: Bloomberg Business News

| DNS, FDA, vírus, teszt, vírusteszt, citomegalia
2002-07-31 22:27:54

Web Design & Development Prowebshop