Öröklődő betegségek

A gyermek nemcsak a haja vagy a szeme színét, álla formáját örökli a szüleitől, hanem sajnos egyes betegségeket is.

ÚJ

Ismeretlen gének a velünk élő baktériumokban

Eddig ismeretlen gének millióit fedezték fel az emberi szervezetben - bélrendszerben, bőrön, szájban - élő mikrobiomban, azaz a mikrobák közösségében.


A DNS-vizsgálat szerint nem Salvador Dalí lánya a 61 éves katalán kártyajós

A bíróság utasítására elvégzett DNS-vizsgálat szerint nem Salvador Dalí lánya Pilar Abel, az apasági keresetet benyújtó 61 éves katalán kártyajós - közölte értesülését szerdán a La Vanguardia című katalán országos napilap.


Az első kijavított humán embrió

Először vágtak ki sikerrel humán embrióból hibás DNS-szakaszt, amely egy öröklődő, súlyos szívbetegségért, a hipertrofiás kardiomiopátiáért (szívizom elfajulás) felelős. A Portland-i Oregon Health and Science University (OHSU), a Salk Intézet és a dél-koreai Alapkutatási Intézet közös kutatócsoportja az eredményeket a Nature című tudományos folyóiratban közölte.


Génszerkesztés emberi embriókon

Először végeztek génszerkesztést - a DNS, vagyis az összes genetikai információt tároló makromolekula manipulációját - emberi embriókon az Egyesült Államokban - jelentette be a Portland-i Oregon Health and Science University (OHSU).


Mégsem biztos, hogy exhumálják Salvador Dalít

Mégsem biztos, hogy exhumálni fogják Salvador Dalít, előbb ugyanis összehasonlítják a magát a világhírű festő lányának nevező Pilar Abel és öccse DNS-mintáit - mondta el az asszony ügyvédje hétfőn a spanyol sajtónak.


A mai ember egy korai bevándorlási hullámáról tanúskodik egy új lehet

Jóval a modern ember ismert bevándorlása előtt is beáramlott egy rokon embercsoport Afrikából Európába egy német kutatócsoport genetikai vizsgálatai alapján.


Elrendelték Salvador Dalí exhumálását egy apasági vizsgálathoz

Elrendelte Salvador Dalí holttestének kihantolását egy apasági vizsgálathoz hétfőn egy madridi bíróság.


Fémionok gyógyászati alkalmazását vizsgáló kutatási program indult Szegeden

A daganatos betegségek, az idős kori elbutulással járó biológiai leépülés, illetve a genetikai rendellenességek gyógyításában a fémionok alkalmazásának hatásosságát javító kutatási program indult el a Szegedi Tudományegyetemen - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága csütörtökön az MTI-t.


Üresen talált barlangok porából vontak ki ősi emberi DNS-t egy új módszerrel

Üresen talált barlangok üledékének porából vontak ki ősi emberi DNS-t egy új módszerrel, melyet egy nemzetközi kutatócsoport fejlesztett ki.


Angol kutatók első ízben kaptak engedélyt "háromszülős" baba létrehozására

A brit Newcastle-i Egyetem kutatói az elsők az országban, akik engedélyt kaptak háromszülős baba létrehozására - jelentette be az egyetem csütörtökön.


| | | | 5 | | | | | |
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop