Legutóbbi cikkek

Meglepő tények a halálról

Mint mondani szokták, csak a halál biztos, de mindnyájunkat máshogy érint. Ez az oka, hogy több tudományág kutatói is foglalkoznak vele. Az alábbiakban közlünk egy-egy érdekes tényt.


Világszerte átlagosan hat évvel nőtt a várható élettartam 1990-hez képest

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) csütörtökön közzétett jelentése szerint világszerte nőtt az emberek várható élettartama: a 2012-ben születettek átlagosan hat évvel tovább élnek, mint az 1990-ben születettek.


KSH: kevesebben haltak meg, mint egy évvel korábban

Kevesebben haltak meg és mérséklődött a természetes népességfogyás az év első két hónapjában a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán közzétett gyorstájékoztatója szerint. Ez azt jelenti, hogy - a migrációs adatokat figyelmen kívül hagyva - 7050-nel csökkent az ország lélekszáma a 2013. januári-februári adatokhoz képest.


Magas összegekkel ösztönzi tengeri temetésekre a lakosokat Sanghaj városa

A városi temetők telítettsége miatt a hamvak tengerbe szórását jelentő tengeri temetésekre ösztönzi a lakosságot Sanghaj vezetése, amely az ingyenes temetés mellett pénzt és szociális segítséget is nyújt a hozzátartozóknak.


Meghalt Kína egyik legidősebb embere

Elhunyt Kína egyik legidősebb embere, a 117 éves Ho Er-hsziu, egy Csiangszi tartománybeli falu lakója - jelentette a kínai média szerdán.


Meghalt Tajvan legidősebb embere

Meghalt Tajvan legidősebb embere, a 115 éves Liu Csing-huan. A szíve és a tüdeje mondta fel a szolgálatot - jelentette kórházi tájékoztatás alapján a tajvani média hétfőn.


Meghalt a világ legidősebb embere

Száztizenhat éves korában szerdán Japánban meghalt a világ legidősebb embere, a valaha legtovább élt férfi.


A hírnév kurtítja az élethosszt

A hírnév kurtítja a várható élethosszt - erre jutottak ausztráliai kutatók amerikai sajtóban megjelent gyászjelentések elemzésével.


114 éves az emberiség női korelnöke

Egy japán matróna az emberiség női korelnöke: 114 éves, igaz, a jövő héten már 115 lesz, mivel 1898. március 5-én született.


Sanghajban élnek legtovább a kínaiak

Továbbra is Sanghajban a legnagyobb a születéskor várható élettartam a szárazföldi Kína területén - jelentette be a város egészségügyi hivatala.


1 |

Web Design & Development Prowebshop