Hirdetés

Erősítő edzés idős nőknek

A rugalmas gumiszalaggal végzett rendszeres erősítő edzés a 80 év feletti nőknél is sok előnnyel járhat: a cél elsősorban az izmok leépülésének megakadályozása, nem pedig az izomépítés.

rugalmas gumiszalag, erősítő edzés, nő, izom |

InforMed Hírek14   InforMed | MTI


A Bécsi Egyetem sportorvosai és táplálkozáskutatói a Vienna Active Ageing Study elnevezésű program keretében végezték, és a European Journal of Applied Physiology című szaklapban közölték eredményeiket.

91 nőt vizsgáltak, akiknek átlagéletkora 83,6 év volt. Véletlenszerűen három csoportra osztották őket: az egyik csoport tagjai rendszeres erősítő edzést végeztek elasztikus gumiszalaggal, a másik csoportban az edzést táplálékkiegészítőkkel és kognitív tréninggel is kiegészítették, a harmadik csoport alkotta a kontrollcsoportot.

A fontos paramétereket vérvételekkel ellenőrizték, három és hat hónap elteltével végezték a vizsgálatokat. Az eredmények az erőnléti edzések hatékonyságát támasztották alá. A lábszárizmok ereje 12-14 százalékkal növekedett, a terheléses teszt (felállás karosszékből) 15-18 százalékkal mutatott jobb eredményeket a kontrollcsoporténál. Az izomleépülés megállításában nagy szerepet játszik az edzés.

rugalmas gumiszalag, erősítő edzés, nő, izom

2017-01-03 16:27:24

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop