Öregkor

Japán gerontológiai társaságok azt javasolják, hogy ne 65, hanem 75 éves kortól számítsák az öregkort, miután egyre több idősebb ember őrzi meg szellemi és fizikai aktivitását 65 éves kora után is.

gerontológia, öregkor, idős ember, szuperöreg, öregkor, idÅ‘s ember, szuperöreg | InforMed Hírek14   InforMed | MTI

A Japán Gerontológiai Társaság és a Japán Geriátriai Társaság szerint a 65-74 éves embereket "félöregként" kellene meghatározni, a 90 éven felülieket pedig szuperöregként.

A 65-74 éves korosztály átsorolása aktív társas életet élő és a társadalomnak támaszt nyújtó réteggé "eleven és virágzó időstársadalmat hozna létre".

Évről-évre javul Japánban az idősebbek átlagos szellemi és fizikai teljesítőképessége. Például egyre többeknek megmaradnak a fogai, és csökken a tartósan ellátásra szorulók aránya.

A 65-74 évesek többsége még aktívan részt vesz a társadalom életében, és a japán lakosság gyors elöregedése miatt fontos lenne olyan környezetet teremteni, amelyben az idősebbek dolgozhatnak és részt vehetnek önkéntes tevékenységekben.

A japán miniszterelnöki hivatal egy felmérésében a közvélemény többsége is ellenezte, hogy már 65 éves kortól idősként határozzák meg az embereket. A legtöbben úgy vélték, hogy a férfiakat csak 70, a nőket pedig 75 éves kortól kellene idősnek tartani.

| gerontológia, öregkor, idős ember, szuperöreg
2017-01-06 17:28:24
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop