Egy 115 éves amerikai nő lehet a világ legidősebb embere

Egy 115 éves, Detroit környékén élő nő lehet a világ legidősebb személye, miután hétfőn elhunyt a 116 éves arkansasi Gertrude Weaver.

A világ legidősebb embereit felkutató Los Angeles-i központú Gerontológiai Kutatócsoport (GRG) szerint Jeralean Talley lehet a világ igazoltan legidősebb embere. Elődje, a szintén amerikai Gertrude Weaver volt, aki azonban csupán pár napig lehetett a cím várományosa, miután a korábbi hivatalos korrekorder, a japán Okava Miszao asszony április elsején, 117 évesen elhunyt.

Jeralean Talley 1899. május 23-án született. Amikor a Detroit Free Press helyi lap munkatársa a hosszú élet titkáról kérdezte, az asszony válaszában kijelentette, nincs a kezében semmiféle kulcs. "Mindez felülről jön. Ez a legjobb tanács, amit adhatok. A titok nincs sem az én kezemben, sem máséban" - vélte.

Az idős asszony hozzátette azt is, minden embernek úgy kellene kezelnie társait, ahogyan szeretné, hogy mások kezeljék őt. Hasonlóan vélekedett a hazugságról is: "Ha én nem hazudok rólad, te sem fogsz hazudni rólam".

| legidősebb, bulvár
2015-04-07 21:14:54

Web Design & Development Prowebshop