Vectavir 1 % krém (penciklovir)

|
Javallatok: Ajakherpesz helyi kezelésére.

Ellenjavallatok: Penciklovirral, ill. a krém egyéb összetevőivel (pl. propilén-glikollal) szembeni túlérzékenység.

Adagolás: Felnőtteknek, 16 év feletti gyermekeknek és időseknek az ébrenlét alatt 2 óránként kell az érintett bőrfelületet bekenni, 4 napon keresztül. A kezelést az első tünetek jelentkezésekor mielőbb el kell kezdeni.

Mellékhatások: Az alkalmazás helyén fellépő helyi reakciók: átmeneti égető érzés, ritkán kiütés, enyhe bőrszárazság, zsibbadás.

Figyelmeztetés: A Vectavir krém kizárólag a száj körül, ill. az ajkak területén jelentkező herpes labialis kezelésére ajánlott. Nyálkahártyán való alkalmazása nem javasolt.

A szemen, ill. a szem környékén nem alkalmazható, ezen területeken való alkalmazás elkerülésére különös gondossággal kell ügyelni. Súlyos immunhiányos betegek (AIDS-betegek, csontvelő-átültetésen átesettek) figyelmét fel kell hívni, hogy a Vectavir krém használata előtt minden esetben kérjék ki kezelőorvosuk tanácsát.

A beteget figyelmeztetni kell, hogy a fertőzés súlyosbodásának, ill. továbbterjedésének megakadályozása érdekében minden egyes kezelés előtt és után alaposan kezet kell mosni. Kerülni kell a herpeszes felület törülközővel való törlését vagy dörzsölését.

A gyógyszert a fertőzés más személyekre való átterjedésének megakadályozása céljából csak egy beteg használhatja. A kezelés befejezése után a maradék krémet meg kell semmisíteni.

Terhesség, szoptatás: Mivel a Vectavir krém lokális alkalmazása során a penciklovir szisztémás felszívódási aránya minimális, igen valószínűtlen bármilyen káros hatás a terhesség, ill. a szoptatás alatt.

2006-01-07 11:52:32
|
+ További hírek
+ További egészségpolitika
hirdetés
^