Nincs tudományos bizonyíték a zöld tea előnyös hatásaira

Az Egyesült Államok Élelmiszer és Gyógyszerügyi Hivatala, az FDA elutasította a kérelmet, amely fel kívánta tüntetni a csomagoláson, hogy a zöld tea csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát.

zöld tea, FDA, zöld tea | InforMed Hírek 2006 ;4   InforMed | Dobos, L.
Az FDA munkatársai 105 cikket és más, a kérelemhez csatolt publikációt tekintettek át, de nem találtak az egészségügyi előnyt igazoló bizonyítékot.

„Az FDA megállapítja, hogy nincs hihető bizonyíték annak alátámasztására, hogy a zöld tea vagy a zöld tea kivonata csökkentené a szív és érrendszeri megbetegedésekkel kapcsolatos kockázati tényezőket” – áll a hivatalos levélben.

Egy japán cég, az Ito En, és annak amerikai leányvállalata adta be a kérvényt, amely szerint a napi legalább 140 gramm zöld tea fogyasztása a szívbetegség kockázatának csökkentésével jár.

A zöld tea a Camellia sinensis, más néven Thea sinensis leveléből készült, de a fekete teával ellentétben nem pácolják.

Az FDA korábban már közölte, arra sincs bizonyíték, hogy a zöld tea fogyasztása csökkentené az emlő- és a prosztatarák vagy bármilyen más rákfajta rizikóját.

Mindemellett az elmúlt tíz év során egyre népszerűbb lett az a hiedelem, hogy a zöld teának különféle, az egészségre előnyös hatásai vannak.

Food and Drug Administration
| zöld tea, FDA
2006-05-12 10:18:09
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop