Az Ön által kiválasztott kulcsszó az alábbi 90 cikkekben szerepel:

Mivel egyre több a császármetszés, fontos, hogy a várandós anya tisztában legyen azzal, mint jelent az eljárás a szervezete és az ...

A szülést követően fellépő HELLP szindróma súlyos vérzéses szövődményével, véralvadási zavarral kezelték azt a hajdúszobos...

Súlyos mozgási, kognitív és látási problémáktól szenved a 2014-15-ös nyugat-afrikai ebola járvány azon túlélőinek csaknem 80 ...

Egyre több nő esik teherbe idősebb korban, és ezzel párhuzamosan növekszik az anyai és magzati életveszélyes szövődmények arány...

Mélyen megrendítette és felháborította az olasz közvéleményt, hogy belehalt a kétoldali középfülgyulladás szövődményeibe egy...

6. Neuropátia
(2017-03-24)
Decemberben kiderült, hogy cukorbeteg vagyok (13,6). Azóta a Meforallal lement (7-8). Mellékesen neuropátiás is lettem.Ki lehet ebből ...

Európai Unió legtöbb tagállamában folyamatosan emelkedik a császármetszés aránya, bár néhány országban a csökkenésre is van p...

Négy súlyos szövődmény után, melyek közül három halálos volt, az olasz gyógyszerészeti hatóság (AIFA) visszavonta a piacról ...

A delírium leggyakrabban szisztémás zavarok hatására másodlagosan kialakuló neuronalis működéskárosodás okozta összetett tünet...

Párommal aggódunk, és nem tudjuk, mire számíthatunk. Apukája még nincs 60 éves. Két hónapja a vesék 14%-osan működtek, több mi...

11. Koraszülés
(2014-04-28)
Két terhességem volt. Az első baba időre született a második ikerterhesség, koraszülés lett. Burokrepedés miatt. A tünetem előtt...

A gyermekkori cukorbetegséggel tizenéves korukra már problémamentesen együtt tudnak élni a gyerekek. Érdemes azonban odafigyelni a di...

Bevezetés: A krónikus antikoaguláns kezelést jól körülhatárolt indikációs körrel, széles körben alkalmazzák.

Egyre több császármetszést végeznek a kórházakban - írja szerdai számában a Magyar Nemzet.

36+5 hetes várandós vagyok. Placenta prévia marginálisom van. A placenta 0,5 cm-re van a méhszájtól (a 30. héten még fedte 3 cm-rel...

Voltam béta hcg vérvételen, az eredmény a következő lett: hcg: 127,2 mIU/ml referencia tartomány < 5 terhes hormonok okozzák, mert a...

17. Terhesség - Urológia
(2013-05-13)
32 hetes kismama vagyok, több kérdéssel is fordulnék Önhöz. Urológia problémám van, ami először 12 hetes terhesen jött ki. Alhas...

Aggódom, mert ma 27 (hetesen) 2200 a méhszájam (25 hetesen 2100, 23 hetesen 2100) 26 hetes ultrahangon a baba lemaradt 2 héttel. Másodi...

Ha azonnal nem is, de nyolc-tíz év elteltével a legtöbb cukorbeteg találkozik azzal a lábszárfekéllyel, amelyet "cukorbeteg lábnak"...

Célkitűzés - Az elsődleges gerincdaganatok ritka betegségnek számítanak, a témakört átfogóan elemző közlemények száma a nemze...

21. A pre-eklampszia
(2012-03-26)
A fejfájás az esetek többségében veszélytelen, és nem jelent egészségi kockázatot, de várandósoknál a fejfájás lehet a pre-ek...

22. Terhesen ennyi fajdalom?
(2011-12-12)
Írországból írok és a kétségbeesés határán állok. 25 hetes kismama vagyok, 2. babámat várom. Első terhesség problémamentes v...

Kicsi a különbség az otthonszülés és a kórházi szülés szövődményei között, ha kis kockázatú terhesség után jön vilá...

Oltani vagy nem? - a kérdés egyre inkább elveszíti aktualitását, amikor közeleg az influenzajárvány. Az elmúlt évi súlyos kö...

25. Szülés után
(2011-07-06)
2 hónapja szültem, természetes úton, 4,5 kg-os babát hoztam a világra. A szülés rendben zajlott. Az azt követő 3-4. héttől pisil...

26. Terhesség - Magas LDH
(2011-07-01)
37. hetes terhes vagyok, az LDH értéke elég magas lett: 407 (múlt heti), ezért kontroll-labort kért a nőgyógyászom. Most hoztam el ...

Az emberek többségének szokott néha égni a gyomra, de akiknél a gyomorégés a reflux-betegség (GERD – gastroesophagal reflux d...

A császármetszés a leggyakrabban végzett műtétes beavatkozás a fejlett országokban az ezredforduló óta, problematikája, arányán...

A terhesség kapcsán viszonylag kevés szó esik olyan különleges betegségekben szenvedő, vagy speciális kezelést igénylő páciense...

30. MRSA baktérium
(2011-03-28)
Édesapám 1 hete kórházban van. Először szívbelhártya-gyulladással kezdték kezelni, a mai szívultrahang-vizsgálaton kiderítettek...

A koraszülött babáknak gyakran keményen kell küzdeniük a túlélésért, de az orvosoknak sem könnyű megállapítani, melyek a kül...

Belső vizsgálat indult a HM Állami Egészségügyi Központban a személyi fegyelmi felelősség megállapítására, miután kiderült...

A "szokásos" problémák miatt kényszerültem orrsövényműtétre, amit el is végeztek (septi nasi Kilian). Rengeteg problémám volt m...

Jelenleg 8. hetes kismama vagyok. Háromszor voltam UH-vizsgálaton, mert az ötödik hét óta kisebb (inkább pecsételő) vérzést tapas...

A Crohn-betegség krónikus, progresszív kórkép, amely évek alatt az esetek többségében stenotisáló vagy penetráló szövődménye...

A H1N1-influenzavírus-fertőzéssel kapcsolatban a legsúlyosabb szövődményként a víruspneumoniát, illetve az ehhez társuló másodl...

37. HELLP szindróma
(2010-03-01)
Az első gyermekemet császármetszéssel szültem. A második gyermekemmel HELLP tünetegyüttes alakult ki nálam, amire majdnem ráment a...

Mind az akut, mind a krónikus instabilitás sikeresen kezelhető elülső spondylodesissel. A műtét célja olyan spondylodesis létrehoz...

13 hetes terhes vagyok negyedik gyermekemmel. Ezen a héten volt az esedékes első trimeszter végi ultrahang. A leletemen az áll, hogy a ...

10 évvel ezelőtt kezdődtek a problémáim. Kiderült, hogy magas a vérnyomásom, tüdőasztmás és cukorbeteg vagyok. Nem vettem elég ...

21 hetes kismama vagyok, tavasszal diagnosztizáltak nálam magas vérnyomást. Életmód változtatással normalizálódtak az értékeim, ...

A férjemmel kisbabát várunk. A teszt ma lett pozitív. Nagyon boldogok vagyunk. Aggaszt azonban, hogy a peteérés után egy nappal elkap...

43. Babaváró
(2009-12-07)
16 hetesen epegörcsök végett kórházba kerültem, ott kiderült nőgyógyászati UH-vizsgálat után, hogy nincs magzatvizem, a terhess...

44. Terhességi diabétesz?
(2009-11-03)
Terhességem 20. hetében magas lett a terheléses cukorvizsgálat eredménye (8,6 mmol/ml). Diétáztam, majd egy hét múlva reggeli után...

45. Méh haematoma
(2009-10-22)
8 hetes terhes vagyok (IVF-után). Két hétre kerültem kórházba, mert erősen véreztem. 18x10-es haematomát találtak a méhemben. Dup...

5 hetes terhes vagyok, szinte most állapították meg. Gyakran van a szám körül kisebb-nagyobb herpesz, sajnos ez most is így van.Kére...

5 hetes terhes vagyok, amikor szeretkezem a párommal, utána mindig vérzek. Már volt ilyen, akkor is terhes voltam, és el is vetéltem. ...

Lányom 17 éves, első terhessége. 30 hetes és 3 fokban érett a lepény. Előtte volt egyszer140-90 vérnyomása, ami már rendeződött...

Okozhat magzati károsodást, ha egy szerencsétlen véletlen folytán egy kicsi korty benzint nyeltem, számításaim szerint a 4. héten, ...

50. Terhességi toxikózis
(2009-08-08)
Két fiam született spontán szüléssel, a harmadik gyermekem császármetszéssel a 30-dik terhességi hétre, mert terhességi mérgezé...

51. Terhesség alatti ödéma
(2009-07-26)
25 éve nő vagyok, 31. hetes terhes. Vizesedik az arcom, a bokám. Mit tud ez ellen ajánlani? A dinnye jó, a vízhajtó hatása miatt?El...

Amerikai kutatók az ST-eltéréssel járó infarktusok (STEMI) tendenciáját vizsgálták, és megállapították, hogy a gyógyszert kibo...

A kismama abban a pillanatban elfelejti a terhesség minden fájdalmát, kellemetlenségét, amikor a karjába veheti újszülöttjét. Van ...

Élettársamnál a 31. héten HELLP szindrómát állapított meg orvosa. 2008. december 29-én császármetszéssel megszületett fiunk. Mi...

Ma reggel arra ébredtem, hogy nagyon fáj a fejem, vérzett az orrom, elzsibbadtak az ujjaim, és nem tudtam rendesen beszélni. Nem tudtam...

56. Terhesség, vérzés
(2009-01-26)
2009. 01. 11-én elmentem UH vizsgálatra, hogy kiderüljön miért nem esem teherbe. Az orvosnak valami nem tetszett, és azt mondta, hogy ...

57. Terhesség, vérzés
(2009-01-12)
Második gyermekemet várom, most vagyok a tizenkettedik hétben. Visszatérek a kezdetekhez. Lányomat 2008. 01. 02-án szültem császárr...

15 hetes terhes vagyok, uterus bicornisom miatt veszélyeztetett. Vérzés miatt többször voltam már orvosnál, egyszer a 8., egyszer a 9...

Fogamzásgátlót szedtem 2 éven át. November 29-én hagytam abba, ezt követően december 2-án menstruáltam, és most terhes vagyok.A b...

Az ötödik gyermekemet várom, a 34. héten tartok. Mielőtt terhes lettem már túlsúlyos voltam, és magas vérnyomással kezeltek. Kard...

Egyre több bizonyíték szól amellett, hogy a diabéteszes retinopátiát a szabadgyökök okozzák. A szabadgyök-kötők, mint a C-vitam...

A koraszülöttek morbiditása és mortalitása a perinatális időszakban többszörösen nagyobb, mint az egészséges, időre született ...

Az Amerikai Orvosszövetség lapjában, a JAMA-ban közölt felmérés szerint évente legalább 12000 amerikai veszíti életét műtét k...

A felső endoszkópos vizsgálat szövődményei közül a perforáció és a vérzés a legismertebbek. Esetismertetésünkben egy diagnosz...

Az első terhességük után meghízott nőknél gyakoribb a második terhesség alatti szövődmény, olvasható egy nemrégiben készült ...

Az eset igen különleges: a 47 éves férfi coronaria spasmusa myocardialis infarctushoz, majd a szívfal repedéséhez és a balkamra (nem...

A diabetes szövődményeinek késleltetésére nélkülözhetetlen a vércukorszint, a vérnyomás és a lipidmetabolizmus rendszeres, szig...

Ausztrália, Kanada és néhány európai ország mérlegeli a gyerekek rutinszerű bárányhimlő elleni oltásának kérdését. Az Egyes...

69. Szülési sérülések
(2002-06-04)
A szülőcsatornát az anya medencecsontjai alkotják. Az újszülöttnek rendszerint elegendő helye van a csatornán való áthaladá...

A bronchopulmonális diszplázia gépi lélegeztetés szövődményeként kialakuló tüdőkárosodás. A hosszú ideig, általában töb...

71. Idő előtti burokrepedés
(2002-06-04)
Az idő előtti burokrepedés a magzatot tartó folyadékkal teli membrán átszakadása egy órával, vagy többel a vajúdás kezdete...

72. Vajúdás, elhúzódó
(2002-06-04)
A méhszájnak óránként legalább egy centiméterrel tágulnia kell, és a magzat fejének legalább egy centiméterrel lejjebb kel...

73. Koraszülés
(2002-06-04)
Koraszülés a terhesség 37. hete előtt megindult szülés. Minthogy a koraszülötteknek gyakran vannak alkalmazkodási problémái, az ...

A vajúdás során a magzat szívfrekvenciáját legalább 15 percenként meghallgatják magzati sztetoszkóppal, vagy folyamatosan ele...

A megemelkedett vércukorszint idővel károsítja az ereket, idegeket és más belső struktúrákat. Összetett cukor alapú anyagok ...

Tízmillió forint kártérítést kér háziorvosától és a magyar államtól az a fiatalember, aki egy influenza elleni védőoltástól átmenetileg lebénult, bal szemére végleg elvesztette térlátását, s nem tudja...

77. A cukorbetegek lábaiért
(2000-02-03)
A cukorbetegség egyike az ugrásszerűen megnövekedett civilizációs megbetegedéseknek. Míg hazánkban 1942-ben mindössze 13 ezer "felderített" cukorbeteg volt, ma számuk félmillióra tehető. Népbetegs...

Az összefoglaló közlemény a hyperglykaemia jelentőségét tárgyalja a cukorbetegség késői szövődményeinek kialakulásában. Az e...

A szerzők 42 betegen 44 lumbális sympathectomiát végeztek ROMICRO-szett segítségével. Az eljárás - amely speciálisan képzett vil...

A szerzők retrospektív felmérés formájában feldolgozták az 1980. január 1.-1997. december 31, között végzett 108, Meckel-divertic...

A heparinkezelés klinikailag legfontosabb szövődménye az ún. immun típusú, életveszélyes vérzést okozó, s gyakran progresszív, ...

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár elismerte, hogy a napokban kiküldött járulékegyenlegekben sok a hibás adat, ám ennek szerintük az az oka, hogy a jelenlegi informatikai rendszer alkalmatlan a n...

A vesetranszplantáció korai és késői posztoperatív szakában számos szövődmény léphet fel. A szerzők jelen munkájukban 1979 okt...

Kenézy Gyula Kórház Debrecen , Általános Sebészeti Osztály (osztályvezető főorvos: Hajdu Zoltán dr.) Az endoscopos subfascialis d...

Az általános érelmeszesedés (atherosclerosis) az átlagnépességben, főleg idősebb életkorban nem ritka. Létrejöttében nagyon ...

Cukorbeteg az, akinek 1. az éhgyomri vércukorértéke meghaladja egy alkalommal a 7,8 mmol/l-es értéket és cukorbetegségre utaló ...

Szatmáry László János dr., Nyikos György dr., Kerkovits Gábor dr., és Marozsán Ibolya dr. Semmelweis Orvostudományi Egyetem, Ér- ...

A szerzők 40 esetben alkalmaztak egy új vizeletelterelési módszert, az alacsony nyomású ureterosigmoidostomiát, más néven Mainz pou...

A chylothorax napjainkban rendszerint műtéti vagy baleseti szövődmény, ritkábban daganat következménye.

Web Design & Development Prowebshop