ÚJ

Silvio Berlusconit kórházba szállították szívelégtelenség miatt

A volt olasz miniszterelnök Silvio Berlusconit, a jobbközép Hajrá Olaszország (FI) ellenzéki párt elnökét kedden a milánói San Raffaele kórházba vitték szívelégtelenség miatt.


Meghalt Psota Irén, a nemzet színésze

Életének 87. évében csütörtökön elhunyt Psota Irén, a nemzet színésze, a Madách Színház kétszeres Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas színművésze - közölte a színház az MTI-vel.


3500 éves szívbeteg

Az akut szívelégtelenség legrégebbi ismert esetét dokumentálták olasz, német és amerikai kutatók, akik egy 3500 éves múmia vizsgálatának eredményeiről számoltak be a firenzei nemzetközi egyiptológiai kongresszuson.


Elhunyt a második Carmat műszíves páciens

Elhunyt a második Carmat műszíves paciens a hét végén, halálát a berendezés "motorhibája" okozta - közölte a műszívet kifejlesztő francia biotechnológiai cég.


Örökletes szívbetegséget kiváltó génmutációt azonosítottak

Brit kutatók azonosították azt a génmutációt, amely a kitágulásos szívizom elfajulás (DCM/dilatatív kardiomiopátia) kialakulásában játszik kulcsszerepet.


Újabb műszívet ültettek be Franciaországban

Újabb műszívet ültettek be Franciaországban. A második kísérletre néhány héttel ezelőtt a nyugat-franciaországi Nantes egyetemi kórházában került sor, nyolc hónappal a szervet előállító Carmat orvosbiológiai cég első párizsi beültetése után.


Génterápiával kezelik a súlyos szívelégtelenséget brit tudósok

A világon először kezelnek génterápiával az Imperial College London tudósai olyan szívelégtelenségben szenvedő betegeket, akiknek életbemaradását mechanikus keringéstámogató eszközök segítik.


Az első műszív leállásának okát kutatják a francia fejlesztők

Nem végeznek több műszívbeültetést, amíg meg nem találják az első beültetett műszív leállásának és a páciens halálának okát - jelentette be a készüléket fejlesztő francia Carmat cég egyik alapítója.


Műszívvel élt két és fél évig egy ötéves kisfiú

Eddigi életének csaknem a felét, 841 napot töltött el mesterséges szívvel egy ötéves német kisfiú, mire megfelelő donorszervhez jutott.


Hazamehetett a kórházból egy műszíves fiatalember

Távozhatott a kórházból csütörtökön egy fiatal, műszíves kezelésben részesülő beteg, akinek a vöröskereszt segített megfelelő otthont kialakítani. Ő az első olyan fiatal műszíves az országban, akinek nem kell kórházban maradnia a transzplantációig.


1 | | | |
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop