Ujjsérülés, Nolicin

vérnyomás, sérülés, fertőzés, tetanusz | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.

Kedves Doktornő!

5 napja megszúrtam az ujjamat egy szerszámmal, ugyanezzel a szerszámmal már ért hasonló baleset korábban. A korábbi és a mostani sérülés után is leöblítettem, de nagyon apró, tagolt felülete van (tűreszelő). A sérülés utáni napon belázasodtam /39 fok/ , ez egy fél nap alatt jelentősen javult, emellett még sűrű vizelési inger, szédülés, és már napok óta fokozódó fejfájás gyötör. A megszúrt ujjam napokig lüktetve fájt, de ma már alig. Megmérettem a vérnyomásomat, és 105/60 - as érték volt. Ez már talán magyarázza a szédülést és fejfájást, de meg nem gyógyít. Mivel először valami húgyúti fertőzésre gondoltam, NOLICIN-t kezdtem szedni, ami az első két napban javított is a helyzeten, azóta viszont fokozódik a szédülésem, fejfájásom.

Kérdésem a következő: Kaphattam-e a korábban 'nem megfelelően' megtisztított szerszámmal - ami akkor is kicsit véres lett - fertőzést a saját 'régi' véremtől? Ha igen, akkor erre is megfelelő-e a Nolicin, vagy más gyógyszer való rá? Ha nem ez a baj, akkor mi lehet, hogy a vérnyomásom is ennyit esett (általában 130/80) ?

Várom az Ön válaszát.

Türelmét, és segítségét előre is köszönöm

A vérnyomását mérő orvosnak igazán elmondhatta volna, hogy az ujja sérült és lázas hólyaghurutos panaszai vannak. Valószínűleg két különböző dologról van szó.

A sérülése miatt jó lenne, ha emlékeztető tetanusz oltást kapna. A láza lehet emiatt, vagy lehet a vizelési panaszoktól is. Ezt megint csak orvos tudja eldönteni. Remélem felkeresett már szakembert. Amit leírt, hát... nem az öngyógyítás mintapéldája. A vérnyomásnak, hogy 100-vagy 130, az égvilágon semmi jelentősége nincsen. (Lázas betegség esetén általában alacsonyabb).

A válaszok az orvos és beteg személyes találkozását, illetve az orvosi vizsgálatot nem pótolják!

| vérnyomás, sérülés, fertőzés, tetanusz
2002-07-11 13:53:13
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop