Új eredmények egy vérnyomáscsökkentő szerrel

BÉCS - Egy 2 600 betegen végzett kísérlet során a bisoprolol nevű vérnyomáscsökkentő (Merck AG/ jelentős mértékben redukálta a halálozási arányszámot, s ez a kardiológusok szerint egy régebbi gyógyszercsoportnak, a beta-blokkolóknak tudható be.

béta-blokkoló, Bisoprolol, vérnyomáscsökkentő, gyógyszer | The New York Times Health News Service   Medincorp | Hamilton, D.

Az Európai Kardiológusok Társasága Bécsben rendezett 20 kongresszusának közgyűlésén publikált fölfedezés az első, amely szerint egy beta-blokkoló közvetlenül csökkenti a mortalitást.

A beta-blokkolók már évtizedek óta jelen vannak a piacon, hagyományos terápia a szívrohamot előidéző magas vérnyomásra és az instabil anginára. Bár eladás tekintetében az újabb szerek fölülmúlták a beta-blokkolókat, az orvosok szerint azonban az ún. CIBIC-2 kísérletsorozat ma közzétett eredményei föllendítik a beta-blokkolók használatát, különösen az újabb szerekét, mint pl. a Merck, SmithKline Beecham Plc és mások készítményeit.

''Véleményem szerint ez meg fogja változtatni az orvosi gyakorlatot a szívgyógyászatban'' - jelentette ki Philip A. Poole-Wilson a londoni National Heart and Lung Institute vezetője.

A 2 647 beteget Európa 200 orvosi központjában fölmérő kísérletsorozat szerint a bisoprololt szedő betegeknél 32 százalékkal alacsonyabb volt a mortalitás, mint a placebót szedőknél. A bisoprololt a német Merck gyógyszergyár (amely nincs kapcsolatban a Merck & Co.-val) Concor néven hozza forgalomba.

''Igen jelentős mortalitásbeli csökkenés ez'' - mondta Henry Dargie, a glasgow-i egyetem kardiológia professzora, a tanulmány vezetője.

Nem minden eredmény volt azonban pozitív. Dargie professzor szerint a stroke előfordulása majdnem megkétszereződött a bisoprololt szedők körében, a placebósok 16 esetéhez képest 32-re. A gyógyszert szedő csoport némely tagjánál előfordult szívritmuszavar vagy rendszertelen szívverés.

Az orvosok véleménye szerint az eredmények még ezek ellenére is lökést adhatnak az összes beta-blokkoló alkalmazásának, bár hozzátették, további kutatásokra van szükség, hogy kiderítsék, melyik a legjobb.

A beta-blokkolók a kardiovaszkuláris gyógyszerek közül az ötödik helyet foglalják el eladottság szempontjából az Egyesült Államokban, júniusig 673 millió dolláros forgalommal, közli az IMS Health piackutató cég.

''Nagy vita fog majd kialakulni afölött, vajon épp ez a beta-blokkoló (bisoprolol) az 'igazi', vagy mindegyik'' - jósolta Poole-Wilson.

A CIBIS-2 eredményeit már előre jelezték egy másik beta-blokkoló, a Coreg klinikai tesztjének eredményei. A szert jelenleg magas vérnyomás és szívelégtelenség kezelésére használják az Egyesült Államokban.

A Coreg, a brit SmithKline Beeacham terméke 1096 betegnél végzett kísérlet folyamán 65 százalékkal csökkentette a mortalitást, mondta William T. Abraham, a cincinnati egyetem professzora, a Coreg-kísérletek vezetője. Bár, mondta, a kísérletek eredeti célja a szernek nem a mortalitásra, hanem a kardiovaszkuláris megbetegedésekre gyakorolt hatásának fölmérése volt.

''A tanulmány azt bizonyítja, hogy ez a gyógyszercsoport érdemes arra, hogy szívelégtelenség esetén használjuk őket'' - jelentette ki Abraham professzor.

A bisoprolol és a Coreg klinikai vizsgálatainak szembeötlő eredményei fölvetették azt a kérdést, vajon miért nem vizsgálták meg előbb a beta-blokkolók mortalitásra gyakorolt hatását is, hisz évek óta forgalomban vannak, széles körben árusítják őket propanolol, atenolol, metoprolol és más neveken.

Eric J. Eichhorn, a texasi Southwestern Medical Center kardiológus professzora szerint az orvosok attól tartottak, hogy a szívelégtelenséggel veszélyeztetett betegek meghalhatnak a beta-blokkolók adagolásának hatására. A beta-blokkolók ugyanis lelassítják a szívműködést, a szívelégtelenségben szenvedőknek pedig épp az ellenkezőjére van szükségük.

''Szinte paradoxonnak tűnik, miért kellett 20 évet várni hasonló méretű fölméréssel'' - mondta Eichhorn professzor. A beta-blokkolók ugyanis rövid távon lelassíthatják a szívműködést, ám hosszabb periódus után éppen hogy megerősítik.

A professzor egy 2 500 betegen végzett fölmérést irányít most, egy újabb beta-blokkolóval, a bucindolollal, az Intercardia Inc. (Észak-Karolina Research Triangle Park) készítményével ... A szert hivatalosan még nem fogadták el.

Eichhorn professzor véleménye szerint a CIBIS-kísérlet eredményeit látva a kardiológusok minden bizonnyal az újabb beta-blokkolókat fogják előnyben részesíteni, a Coreget, a bucindololt és a bisoprololt, ám további tanulmányozásra szorul, melyik felel majd meg legjobban a betegek igényeinek.

Clayton Duncan, az Inetrcardia Inc. elnök-vezérigazgatója, aki szintén részt vett a konferencián, nem kívánt részletesen nyilatkozni a bucindololról, mondván, hogy a szer még nincs elfogadva. A múltban az FDA berendelte azokat a gyógyszergyári igazgatókat, akik valamely szer elfogadása előtt bővebben nyilatkoztak.

Duncan szerint ''a CIBIS fölmérések eredményei bíztatóak erre a gyógyszercsaládra nézve, ám további elemzésekre van szükség.''

Megjelent: Bloomberg Business News

| beta-blokkoló, bisoprolol, vérnyomáscsökkentő, gyógyszer
2002-07-31 21:54:15

Web Design & Development Prowebshop