Az amerikaiak felének magas a vérnyomása

Egy új értékelési rendszer az amerikaiak felét sorolja a magas vérnyomásban szenvedők közé, ami azt jelenti, hogy több millió amerikainak kell életmódot váltania vagy elkezdenie a gyógyszerek szedését, hogy elkerülje a szív- és érrendszeri problémákat.

Az Amerikai Szívszövetség (AHA) Anaheimben tartott éves konferenciáján hétfőn hozta nyilvánosságra új irányelvei között a magas vérnyomás meghatározásával kapcsolatos szigorúbb értékeket. Korábban a 140/90-es vérnyomástól tekintették a pácienst magas vérnyomásúnak, mostantól a 130/80-as vérnyomás már ebbe a kategóriába tartozik.

Az új irányelv szerint az amerikai lakosság 46 százaléka, több mint 103 millió felnőtt tartozik a magas vérnyomásúak közé, a korábbi, 2003-tól érvényes szabályozás alapján 72 milliónak volt magas vérnyomása.

A magas vérnyomás a vezető halálok között szerepel az Egyesült Államokban a megelőzhető szívbetegségek és agyvérzés okozta halálozások között.

Az AHA nem változtatott a normális vérnyomás értékén, amely továbbra is a 120/80 vagy az alatti vérnyomást jelenti. Az új irányelvek között emelték ki a megfelelő vérnyomásmérés jelentőségét is.

A felnőtteknél a 130/80-as vérnyomásnál már megduplázódik a szívroham kockázata azokhoz képest, akiknek normális a vérnyomása - hangsúlyozták a szakemberek, hozzátéve, ez az érték még nem azt jelenti, hogy gyógyszerre van szükség, de már figyelmeztet arra, hogy csökkenteni kell a vérnyomást, elsősorban nem gyógyszeres kezeléssel.

| vérnyomás, magas vérnyomás, keringési zavar, életmód
2017-11-14 23:38:11
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop