Csökkenti a vérnyomást a lépcsőzés

Nemcsak a vérnyomást csökkenti, hanem erősíti is a lábizmokat a lépcsőzés, különösen az ösztrogén hiányos klimaxos nőknél, akik hajlamosak a szív-és érrendszeri és izomproblémákra – közölték kutatók az Észak-amerikai Menopauza Társaság (NAMS) Menopause című folyóiratában megjelent cikkben.

vérnyomás, menopausa, lépcsőzés | InforMed Hírek14   InforMed | MTI

Nehéz a megfelelő mozgásformát kiválasztani a menopauza utáni nők számára, mivel egyes sportok egészségi gondokat okozhatnak. A nagy intenzitású rezisztencia edzés hatékony lehet a korral járó izomvesztés feltartóztatására, de fennáll a kockázata annak, hogy emeli a vérnyomást középkorúaknál. Ezt ellensúlyozhatja az aerobik és a rezisztencia edzések kombinálása.

A lépcsőzés kombinálja az aerobik és a rezisztencia edzés előnyeit, mivel javítja a vérkeringést és erősíti a lábizmokat anélkül, hogy el kellene hagyni az épületet, vagy fizetni kellene az edzőteremben, segít a zsírégetésben és csökkenti a csontritkulás kockázatát is.

A tanulmány a magas vérnyomás 2. stádiumában szenvedő - 160/100 Hgmm-nél magasabb vérnyomás -, menopauza utáni koreai nőket vizsgáltak, akik hetente négy alkalommal 192 lépcsőt másztak meg naponta kettő-öt alkalommal. A lépcsőzéssel rugalmasabbá váltak ereik, csökkent vérnyomásuk és erősödött lábizomzatuk.

"Ez a tanulmány megmutatta, hogy egyszerű életmódváltások, mint a lépcsőzés hatékony lehet a menopauza negatív hatásait ellensúlyozni.

| vérnyomás, menopausa, lépcsőzés
2018-02-16 16:26:46
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop