ÚJ

Az elfogadottnál is alacsonyabban kellene tartani a nők vérnyomását

Spanyol kutatók vizsgálatából kiderült, hogy helyes lenne alacsonyabban tartani a nőknél a vérnyomás általánosan elfogadott szintjét.


Új eljárás a magas vérnyomás kezelésére - sikeres beavatkozás Debrecenben

Elvégezték az első, sikeres beavatkozást a hagyományos kombinált gyógyszeres kezeléssel nem gyógyítható magas vérnyomással küzdő betegnél a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum (DEOEC) Kardiológiai Intézetében - közölte az intézet igazgatója csütörtökön az MTI-vel.


Vérnyomáscsökkentő sajt?

Csökkentette a betegek vérnyomását a Grana Padano olasz parmezán sajt beiktatása enyhén magas vérnyomásban szenvedő, ACE-gátló gyógyszereket nem szedő egyének étrendjébe egy olasz vizsgálat tanúsága szerint.


Vérnyomáscsökkentő vitamin a téli hónapokra

Szervezetünknek alapvető szüksége van a megfelelő D-vitamin ellátásra, hogy épek legyenek a csontjaink. Dán kutatók viszont azt is kimutatták, hogy D-vitamin hiányára a téli hónapokban megemelkedik a vérnyomás, ám ez vitamin pótlással kezelhető.


Vérnyomáscsökkentő tabletta helyett friss gyümölcs

Norvég kutatók bebizonyították, a kivi hatásos vérnyomáscsökkentő, rendszeres fogyasztva a vérnyomást a normál értékhez közelíti - olvasható a J. Human Hypertension című folyóirat tanulmányában.


A mazsola és a szója védhet a magas vérnyomástól

A mazsola és a szója fogyasztása védhet a magas vérnyomástól, amely a szívbetegségek legjelentősebb kockázati tényezője - közölték amerikai kutatók a hét végén az Amerikai Kardiológiai Kollégium konferenciáján.


Műtéti eljárással csökkentenék a magas vérnyomást szlovák orvosok

A magas vérnyomás csökkentésének forradalmian új, műtéti eljárással történő módját próbálták ki szlovák orvosok Pozsonyban - adta hírül a hirek.sk szlovákiai magyar hírportál pénteken.


A karok közti vérnyomáskülönbség egészségügyi kockázatot jelez

Nagyobb a korai halálozás kockázata azoknál a magas vérnyomásos embereknél, akiknél a két karban mért szisztolés vérnyomásértékek között jelentős különbség van - idézte brit kutatók megállapítását a BBC hírportálja (www.bbc.co.uk).


A magas vérnyomás makacs kockázat

A magas vérnyomással kezelt betegek két százaléka nem reagál a rendelkezésre álló kezelési módszerekre - mutatta ki két amerikai egészségbiztosító közös vizsgálata.


A vérnyomást mindkét karon kell mérni

A vérnyomást mindkét oldalon rutinszerűen kell ellenőrizni, mivel a bal és a jobb karon mért értékek közötti különbségek rejtett rizikótényezőkre utalnak - hangsúlyozzák az Exeteri Egyetem kutatói, akik a The Lancet című brit orvosi folyóiratban számoltak be vizsgálataikról.


| | | | 5 | | | | | |

Web Design & Development Prowebshop