ÚJ

A Raynaud-szindróma

A Raynaud-betegség és Raynaud-jelenség olyan állapot, amelyben a kis artériák (arteriolák) általában az ujjakon és lábujjakon összehúzódnak, ezáltal a bőr elsápadását, illetve vörös és kékes foltok megjelenését okozva.


Szükség esetén új ereket is növeszthetünk

Valamennyi szervünk egészséges működéséhez jó vérellátásra, vagyis ép érrendszerre van szükség: egy új tudományos eredmény azt a reményt kelti, hogy a jövőben az elzáródott, életfontosságú erek helyébe új vérereket növeszthetünk.


Életmódbeli tanácsok érbetegségben szenvedők számára

Az erek megbetegedései rendszerint hosszú idő alatt fejlődnek ki. Némelyik alig okoz tünetet, más érbetegségek enyhe kényelmetlenséget okoznak, amelyek súlyos következményekkel járnak, ha nem kezelik.


Törékeny erek - Természetes védelem a magas koleszterin- és homocysteinszint ellen

A sok betegséggel járó, idő előtti öregedést végzetes folyamat, az érelmeszesedés okozza szervezetünkben…


Érvédő OPC - A legújabb antioxidáns hatóanyag

Mára már közhely, hogy a helyes étkezési szokások védik egészségünket. Azzal is tisztában vagyunk, hogy a szabad gyökök károsak, illetve az antioxidánsok sejtvédő hatásúak. Ám ahhoz, hogy tényleg egészségesen élhessünk, és tudjuk, hogyan előzhetjük meg a bajt, be kell pillantanunk a színfalak mögé. Látnunk kell, mi is folyik ott valójában! Éppen ezért cikkünkben a táplálkozás és a keringés közti összefüggéseket taglaljuk, valamint választ keresünk arra, hogyan pótolhatjuk a rohanó életvitelünk miatt szükséges, ám épp ezért el nem fogyasztott tápanyagokat...


Egy tibeti gyógynövénykivonat hatásos az érszűkület kezelésére

Egy Tibetből származó gyógynövénykivonat alkalmazásával jó eredményeket lehet elérni érszűkületes betegeknél szövődmények nélkül, olvasható az Atherosclerosis áprilisi, kiadásában


Ér-wellness (2.) - A hosszú élet titka

Az érelmeszesedés okozta súlyos szövődményekkel, a kivizsgálás lehetséges módszereivel előző számunkban már megismerkedhettek Olvasóink. Most arról írunk részletesen, miként is zajlik az a hosszú folyamat, amely végül súlyos, gyakran végzetes szervkárosodásokhoz vezethet. Emellett szólunk az érelmeszesedés megállapításának jelenleg ismert legkorszerűbb műszeréről. Végül pedig néhány - kevésbé ismert - jó tanácsot is közkinccsé teszünk...


Ér-wellness

A magas kort megélt matuzsálemek hosszú életük során alig-alig találkoztak olyan tényezőkkel, amelyeket a mai köznyelv "rizikófaktorként" emleget. Egyik legnagyobb szerencséjük az volt, hogy életük java része rohanás nélkül és stresszmentesen telt. Fiatalkorukban alig volt környezetszennyezés, nem léteztek génmanipulált és vegyszerekkel előkezelt élelmiszerek, étkezési szokásaikra pedig nem a gyorséttermekben sebtében bekapott falatok voltak a jellemzők. Ha fogyasztottak is zsíros, nehéz ételeket, fizikai aktivitásuk során el is égették a bevitt kalóriákat.


Vérpezsdítő tippek Keringési zavarok kezelése

Nagyon sokféle idegi és hormonális mechanizmus kiegyensúlyozott összjátékának köszönhető, hogy a vérnyomás szinte percről percre képes igazodni az aktuális szükséglethez és igénybevételhez. Minél több minden vesz részt egy működés szabályozásában, annál sérülékenyebb és ebben az esetben szinte minden pont külön-külön is zavart szenvedhet. A végeredményként kialakuló tünetek alapján igen nehéz eldönteni, melyik fogaskerék csikorog.


Mellkasi aorta aneurizma

Az aorta mellkasi szakaszának aneurizmái az összes aneurizmák egynegyedét teszik ki. A mellkasi aorta aneurizmájának különösen gyakori formája amikor az aorta a szívből való kilépés után szélesedik ki. Ez a megnagyobbodás annak a billentyűnek az elégtelenségét okozhatja, ami a szív és aorta között helyezkedik el (aortabillentyű), így a billentyű becsukódása után a vér visszaszivárog a bal kamrába.


| 2 | |
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop