ÚJ

Gyomorbántalmak miatt műtötték meg Karel Gottot

Gyomorműtétet hajtottak végre kedden Karel Gotton, a világhírű cseh énekesen a prágai IKEM kórházban. A cseh sajtó korábban arról tudóított, hogy Gottra szívműtét vár.


Megműtötték Karel Gottot

Megműtötték kedden Karel Gott, világhírű cseh énekest, a prágai IKEM kórházban.


Teljes élet pacemakerrel is

A pacemaker "a szív agya" - hangzott el a Városmajori Szív- és Érsebészeti Klinikán szombaton tartott előadáson; Magyarországon ma mintegy 40 ezren élnek a normális pulzusszámot biztosító, és ezáltal a szív működését segítő különleges szívritmus szabályozóval, amely teljes értékű életet biztosít a szívbetegeknek.


A véralvadásgátlókat hosszabb ideig kell alkalmazni értágító eszközök beültetésénél

A koszorúér-tágító eszköz beültetése után a jelenleginél lényegesen hosszabb ideig kell szedetni a betegekkel véralvadásgátlókat - jelentették be az Amerikai Kardiológiai Szövetség chicagói kongresszusán egy nagyszabású vizsgálat alapján amerikai kutatók, akiknek eredményeit a New England Journal of Medicine online kiadása is közzé tette.


Rossz páciensen hajtottak végre szívműtétet egy dél-afrikai magánkórházban

Rossz páciensen hajtottak végre szívműtét egy dél-afrikai magánkórház orvosai.


Vérrögképződést akadályozó műszívet ültettek be egy német betegbe

Új típusú - a korábbinál kisebb és jobb, a vérrögképződést akadályozó - műszívet ültettek be egy 56 éves beteg szervezetébe német orvosok.


Lemondott a BBC elnöke

Egészségi okok miatt lemondott a BBC elnöke, Chris Patten az azonnali hatályú döntés előzményeként komoly szívműtéten esett át. A kedd éjszaka közzétett nyilatkozatából kiderül, hogy április 27-én mellkasi fájdalmakkal kórházba szállították, és másnap hajtották végre a sebészeti beavatkozást.


Feltölthető, szívizom-erősítő pacemakert ültettek be a Semmelweis Egyetemen

Magyarországon először kapott olyan pacemakert egy beteg, mely külső akkumulátorról tölthető. A feltölthetőségre azért volt szükség, mert a különleges szíverősítő pacemaker energiaigénye mintegy százszorosa a hagyományos készülékeknek.


A világon először teljes műszívet ültettek be Párizsban

A világon először teljes műszívet ültetett be egy szívátültetésre szakosodott francia kutatócsoport egy végső stádiumban lévő, szívelégtelenségben szenvedő betegnek - jelentette be pénteken a szervet előállító Carmat orvos-biológiai cég, amely az EADS európai légi-, űr- és védelmi konzorciumhoz tartozik.


Bemutató szívműtétet hajtottak végre Szegeden

A régóta elzáródott koszorúerek katéteres megnyitásának technikáját bemutató szívműtétet hajtottak végre szombaton a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE), a beavatkozást több mint száz orvos követte élő televíziós közvetítésen.


| 2 | | |
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop