ÚJ

Kocsis Zoltánon sikeres kardiológiai műtétet hajtottak végre

Sikeres kardiológiai műtétet hajtottak végre Kocsis Zoltán Kossuth-díjas zongoraművészen, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar főzeneigazgatóján csütörtökön - közölte péntek délelőtt Kovács Géza, az együttes főigazgatója az MTI-vel.


Csalódást okozott a súlyosan károsodott szívet segítő ballonpumpa

Egy nagyszabású német vizsgálat kimutatta, hogy ritkán jelent számottevő javulást a főverőérben, az aortában az életveszélyesen gyenge teljesítményű szívet támogató ballonpumpa.


Szívműtéten esett át az elsőként Holdra lépő Neil Armstrong

Szívműtéten esett át pár nappal 82. születésnapját követően Neil Armstrong, aki több mint negyven éve elsőként lépett a Holdra.


Nőknek előnyösebb a szívkatéteres billentyűműtét, mint a férfiaknak

A szívkatéteres billentyűműtéten átesett idős betegek körében két évvel a beavatkozás után csaknem kétszer annyi nőbeteg él, mint férfi - derült ki kanadai kutatók tanulmányából.


Először alkalmaztak Magyarországon felszívódó értágító eszközt

Az országban évente mintegy 18 ezer szívkoszorúér-tágítást végeznek, amely során a szűkület vagy elzáródás megszüntetése érdekében speciális fémhálót, úgynevezett „stent”-et ültetnek a betegbe. Ez az eszköz eddig élete végéig bent maradt a betegben, most azonban Magyarországon is megtörtént az első szervezetben felszívódó stent beültetése.


Gyorsabban gyógyul az, aki szívműtét során nem kap vért

Gyorsabban és kevesebb szövődménnyel gyógyulnak azok a betegek, akik szívműtét során nem kapnak vérátömlesztést, mint azok, akik transzfúziót kapnak - derítették ki kanadai kutatók.


Már a kéthegyű szívbillentyűt is megoperálhatják nyitott szívműtét nélkül

A súlyos állapothoz vezető szívbillentyű-betegség valaha gyógyíthatatlan volt, a szívsebészetben zajló forradalmi változások azonban elvezettek ahhoz, hogy mára lehetségessé vált a mellkas megnyitása nélkül, szívkatéter útján történő billentyűcsere is. Dán szívgyógyászok voltak az elsők, akik az éren keresztül fölvezetett katéterrel kéthegyű billentyű cseréjét is elvégezték.


Sikeres a nyitott szívműtét nélküli szívbillentyűcsere próbája

Nyitott szívműtét nélkül cserélték ki világelsőnek számító eljárásukkal tizenegy páciens szívbillentyűjét ausztrál orvosok - számolt be róla a The Daily Telegraph című brit napilap online kiadása (www.telegraph.co.uk).


Biztonságosabb a szív bypass műtétje, mint az angioplasztika

Hosszabb távon kisebb a halálozási kockázat, ha az elzáródott szívartériát nem angioplasztikával és sztent behelyezésével kezelik, hanem bypass műtétet végeznek - közölték tanulmányuk eredményét amerikai kutatók.


Forradalmian új szívműtét – tíz év után ismét a saját szíve dobog a kislányban

Egy 12 éves kislány az első brit újszíves, akinek testéből eltávolították a donor szívet, és ismét beindították a saját szívműködését.


| | 3 | |
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop