ÚJ

Biztos benne, hogy csak a melegtől duzzad a lába?

A meleg időben kitágulnak az erek és jobban dagadnak a végtagok. Sokan erre a tünetre csak legyintenek, hogy „majd elmúlik”, mert nem sejtik, hogy milyen veszély rejtőzhet egy-egy megduzzadt láb vagy kar mögött.


Az étcsokoládé segíti az artériás betegségben szenvedő idősek járását

Étcsokoládé fogyasztása segíti a láb artériás betegségében szenvedő 60 éven felülieket abban, hogy hosszabb ideig és gyorsabban legyenek képesek járni - derítették ki a római Sapienza Egyetem kutatói.


Bőrspraytől gyorsan gyógyul a lábszárfekély

Egy-egy réteg bőrsejttel vonja be a sebet az a spray, amellyel amerikai és kanadai kutatók jó eredményt értek el lábszárfekélyek gyógyításában.


Újabb kezelési módszer a lábszárfekély gyógyítására

A lábszárfekély nem csupán kozmetikai probléma, a beteg nem tud fürödni csak zuhanyozni, és néha elviselhetetlen fájdalommal jár.


Visszérgyulladás, trombózis

A visszérgyulladás oka és következménye is lehet trombózis, vagyis egy vérrög a vénában. Mindkét elváltozás tünetei nagyon jól láthatók és ráadásul fájdalmasak.


Új módszer a visszeresség kezelésére

Egy kaliforniai érsebész minimál invazív eljárást vezetett be a visszerek eltávolítására. Eddig több mint 250 betegen végezte el ezt a műtétet. A felnőtt lakosság több mint 40 százalékának vannak visszérproblémái.


Ólomlábak...

Tévedésekkel ellentétben, a visszér nem betegség. A szervezet érrendszerének egy részét, a vénákat nevezik így. Minden embernek visszeres a lába, a problémát ezeknek az ereknek a tágulata jelenti...


Mélyvénás trombózis és az irodai munka

A számítógép előtt mereven ülő irodai dolgozók nagyobb kockázatnak vannak kitéve a vérrögképződés szempontjából, mint a hosszú repülőjáratok utasai, írják új-zélandi kutatók.


Új módszer a mélyvénás trombózis szövődményeinek elkerülésére

A vérrögök eltávolításának egy új, nem műtéti módszere a szokásos kezelési módnál gyorsabban és hatékonyabban előzi meg a tüdőembóliát mélyvénás trombózisban.


Nehéz és dagadt a lábam! - A visszeresség okai és kezelése

Sokan nem is gondolnák, hogy a visszértágulat népbetegség, igen különböző megjelenési formákkal. Ha Ön is érintett, cikkünkből tájékozódhat napjaink kezelési módszereiről, illetve megtudhatja, hogyan enyhítheti panaszait…


| 2 | | |
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop