Hirdetés
A kávé és a tea védi a májat
Ha valaki naponta több mint két csésze kávét vagy teát iszik, azzal csökkentheti a krónikus májbetegség kockázatát. Különösen fontos ez a magas kockázati csoportba tartozók számára.
Korai lenne még arra bátorítani bárkit is, hogy igyon több teát és kávét, de a tanulmány megoldást kínálhat a veszélyeztetett csoportok számára. A kutatók azt is remélik, hogy megfigyeléseik segíthetnek a májbetegséggel foglalkozó kutatóknak. Megállapították ugyanis, hogy azok, akik napi két csésze kávénál vagy teánál többet fogyasztottak, fele annyiszor alakult ki krónikus májbetegség, mint a napi egy csészénél kevesebbet fogyasztóknál. A védő hatás valószínűleg a koffeinnek tudható be, de a tudósok további kutatások elvégzését szorgalmazzák.
Medicine Net
2006-07-15 11:13:28