Legutóbbi cikkek

Epeútgyulladás (cholangitis)

2022. 08. 30

Az epeutak gyulladása rendszerint bakteriális fertőzés következtében jön létre, amely az epeutakban másodlagosan alakul ki a májon kívüli epeutak elzáródása következtében.

Zsírmáj

2022. 08. 30

A zsírmáj túlzott zsír (lipid) felhalmozódás a májsejtek belsejében. Néha a zsírmáj oka ismeretlen, különösen újszülöttek esetében. Általában az ismert kiváltó okok valamilyen módon károsítják a májat.

Zemannak májzsugorodása van

2021. 11. 07

Milos Zeman cseh államfőnek májzsugorodása van - jelentette ki Pavel Pafko sebészprofesszor az elnök kezelését felügyelő orvosi konzílium tagja a cseh közszolgálati rádiónak adott interjúban péntek este.

Májzsugorodás (cirrózis)

2021. 11. 07

Mindenki tudja, hogy a máj a test egyik legfontosabb szerve. Fő feladatának egyike, hogy szabályozza a szervezet kémiai folyamatait.

Keress, kérdezz, mondd el: van segítség!

2021. 08. 05

Az általában akut betegségek melléktüneteként jelentkező hasüregi- és mellkasi folyadékgyülemben szenvedők számára indít fórumot az Ewicare magánrendelő. Az internetes felületen a betegek és hozzátartozóik oszthatják meg a betegség kezelése során szerzett tapasztalataikat.

Új terápia alkalmazása a felgyülemlett mellűri és hasüregi folyadék otthoni kezeléséért

2020. 11. 30

Betegséggel együtt élni nem könnyű, se a betegnek, se hozzátartozóinak. Rosszabb a helyzet, ha tartósan fennálló, komoly megbetegedés nehezíti meg a mindennapokat. Ilyenkor minden támogatás és tanács, ami a betegségből fakadó panaszokat enyhíteni tudja, felbecsülhetetlen segítséget jelenthet.

Zűr van a vegykonyhában?

2017. 07. 02

Szervezetünk legnagyobb vegykonyhája a máj: számtalan anyagot kell feldolgoznia, lebontania, átalakítania és közömbösítenie, hogy az anyagcsere-folyamatok egymással teljesen összhangban bonyolódjanak le, és a sejteket ne árasszák el bizonyos alap- és méreganyagok.

Alkohol okozta májbetegségek

2002. 12. 25

Általánosan ismert, hogy a rendszeres, túlzott mértékű alkoholfogyasztás jelentősen károsítja a máj működését.

Biliaris cirrhosis

2002. 12. 25

A biliaris cirrhosis (az epeutak megbetegedésének következtében kialakuló májzsugoros megbetegedés) a májon belüli epeutak vagy a májon kívüli epeutak tartósabb elzáródásának következtében alakul ki.

Gyógyszer és vegyszer okozta májkárosodás

2002. 12. 25

A különböző gyógyszerek és vegyszerek okozta májkárosodások egyaránt létrehozhatják a májban a működésbeli és a szerkezeti elváltozásokat, és megjelenhetnek heveny vagy idült májbetegség képében.

1 |
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop