Legutóbbi cikkek

Epeútgyulladás (cholangitis)

Az epeutak gyulladása rendszerint bakteriális fertőzés következtében jön létre, amely az epeutakban másodlagosan alakul ki a májon kívüli epeutak elzáródása következtében.


Zsírmáj

A zsírmáj túlzott zsír (lipid) felhalmozódás a májsejtek belsejében. Néha a zsírmáj oka ismeretlen, különösen újszülöttek esetében. Általában az ismert kiváltó okok valamilyen módon károsítják a májat.


Zemannak májzsugorodása van

Milos Zeman cseh államfőnek májzsugorodása van - jelentette ki Pavel Pafko sebészprofesszor az elnök kezelését felügyelő orvosi konzílium tagja a cseh közszolgálati rádiónak adott interjúban péntek este.


Májzsugorodás (cirrózis)

Mindenki tudja, hogy a máj a test egyik legfontosabb szerve. Fő feladatának egyike, hogy szabályozza a szervezet kémiai folyamatait.


Keress, kérdezz, mondd el: van segítség!

Az általában akut betegségek melléktüneteként jelentkező hasüregi- és mellkasi folyadékgyülemben szenvedők számára indít fórumot az Ewicare magánrendelő. Az internetes felületen a betegek és hozzátartozóik oszthatják meg a betegség kezelése során szerzett tapasztalataikat.


Új terápia alkalmazása a felgyülemlett mellűri és hasüregi folyadék otthoni kezeléséért

Betegséggel együtt élni nem könnyű, se a betegnek, se hozzátartozóinak. Rosszabb a helyzet, ha tartósan fennálló, komoly megbetegedés nehezíti meg a mindennapokat. Ilyenkor minden támogatás és tanács, ami a betegségből fakadó panaszokat enyhíteni tudja, felbecsülhetetlen segítséget jelenthet.


Zűr van a vegykonyhában?

Szervezetünk legnagyobb vegykonyhája a máj: számtalan anyagot kell feldolgoznia, lebontania, átalakítania és közömbösítenie, hogy az anyagcsere-folyamatok egymással teljesen összhangban bonyolódjanak le, és a sejteket ne árasszák el bizonyos alap- és méreganyagok.


Alkohol okozta májbetegségek

Általánosan ismert, hogy a rendszeres, túlzott mértékű alkoholfogyasztás jelentősen károsítja a máj működését.


Biliaris cirrhosis

A biliaris cirrhosis (az epeutak megbetegedésének következtében kialakuló májzsugoros megbetegedés) a májon belüli epeutak vagy a májon kívüli epeutak tartósabb elzáródásának következtében alakul ki.


Gyógyszer és vegyszer okozta májkárosodás

A különböző gyógyszerek és vegyszerek okozta májkárosodások egyaránt létrehozhatják a májban a működésbeli és a szerkezeti elváltozásokat, és megjelenhetnek heveny vagy idült májbetegség képében.


1 |

Web Design & Development Prowebshop