Legutóbbi cikkek

Röviden a hepatitis C kezelési lehetőségeiről

2023. 03. 24

A hepatitis C fertőzés kezelésének célja a vírus teljes eliminációja a szervezetből, vagyis a betegség gyógyítása. A korábbi terápiák közé tartoztak az interferon alfa és ribavirin kombinációja, amely sok mellékhatással járhatott, és csak körülbelül 50-60% -os gyógyulási arányt mutatott.

Májgyulladás-járvány veszély

2022. 08. 12

Az idei év első hét hónapjában 346 megbetegedés történt Magyarországon

A májgyulladás: tévhitek és a valóság

2022. 05. 31

A májgyulladás leggyakrabban vírusfertőzés vagy alkoholfogyasztás következtében alakul ki, de előfordulhat méreganyagok, gyógyszerek hatására, és bizonyos állapotokban, köztük autoimmun betegségekben is.

Akut, súlyos, ismeretlen eredetű hepatitis gyermekeknél

2022. 04. 25

Folyamatosan érkeznek jelentések kisgyermekek körében előforduló ismeretlen eredetű akut hepatitis esetekről. Egyelőre nem világos, hogy nőtt-e a hepatitises megbetegedések száma, vagy nőtt-e az olyan hepatitises esetek felismerése, amelyek nem észlelnek. Míg az adenovírus egy lehetséges hipotézis, a kórokozó vizsgálata folyamatban van.

Foci VB 1954 - a "berni Hősök" vírusos májgyulladása

2019. 10. 29

Időutazás...A német válogatott a magyar csapat elleni megsemmisítő 8:3-as vereség után a döntőben 3:2-re legyőzte az abszolút esélyes, világsztárokkal - Puskás, Hidegkúti, Kocsis, Bozsik - kiálló magyar válogatottat.

A tetoválás növeli a hepatitis C kockázatát

2019. 10. 29

A tetovált emberek csaknem négyszer nagyobb valószínűséggel fertőződnek meg a hepatitis C vírusával (HCV), mint azok, akiknek testét nem díszíti tetoválás.

Hasznos tippek utazóknak

2018. 08. 13

A magyar utazók főként a Földközi-tenger partvidékére tervezik nyaralásukat. Az Egészségügyi Világszervezet Törökországba, a balkáni régióba és az észak-afrikai országokba kifejezetten ajánlja a hepatitis A és B elleni védőoltások felvételé

Emmi: meg kell kezdeni a hepatitiszfertőzöttek kiszűrését és kezelését

2018. 07. 30

Meg kell kezdeni a vírusos hepatitisszel fertőzöttek kiszűrését és kezelését ahhoz, hogy 2030-ra már ne jelentsen népegészségügyi problémát ez a betegség - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szombaton, a hepatitisz világnapján az MTI-vel.

Megszűnik a krónikus májbetegek várólistája

2018. 03. 06

Egy nemrég lezárult gyógyszerbeszerzési eljárással áprilisra eltűnhet a hepatitis C-vírussal fertőzött krónikus májbetegek várólistája, mert minden beteg számára biztosítva lesz a kezeléséhez szükséges gyógyszer - írja a Világgazdaság hétfői számában.

Tömegesen fertőződtek meg májgyulladást okozó Hepatitis A vírussal Nyugat-Ukrajnában

2017. 11. 03

Eddig 18-an, köztük négy gyermek került kórházba májgyulladást okozó Hepatitis A vírusfertőzéssel a nyugat-ukrajnai Rivne megyeszékhelyű városban - adta hírül csütörtökön a TSZN ukrán hírtelevízió.

1 | |
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop