Ingyenes hepatitis-C teszt a veteránok számára

DAYTON, USA -Az American Liver Foundation mellett működő Veterans Hepatitis C Council, a veteránok hepatitis-C szűrésének érdekében ingyenes tesztcsomaggal látja el az amerikai hadsereg minden veteránját, a teszt otthon is elvégezhető.

hepatitis-C, teszt, katona, máj | The New York Times Health News Service   Medincorp | Lamb, K.

A Veterans Health Administration adatai szerint a veteránok mintegy 8-10 százaléka egy 26 ezres felmérés alkalmával pozitívnak bizonyult, így a potenciálisan halálos betegség előfordulása 4-5-ször magasabb a veteránok, mint a lakosság körében.

Az FDA által elfogadott tesztcsomag az Interneten is megrendelhető a www.liverfoundation.org alatt, vagy a (888) 888-4372 (888-HEPC) ingyenes segélyvonalon, a szállítás és a kezelés költsége 6 dollár. A számkóddal ellátott vérmintákat és az eredményeket bizalmasan kezelik, állítja a Liver Foundation.

A honlapon és a telefonon a veteránok kockázati tesztet is találnak, többet megtudhatnak a betegségről és megkapják az otthonukhoz legközelebb eső szakorvosok címlistáját.

A katonai személyzet azért van nagyobb veszélynek kitéve a vérrel fertőző betegségeknél, mert nagyobb arányban találkoznak vérző sebbel és vérátömlesztéssel, mit a civil lakosság. A kockázatot növeli még a droginjekció, a nem steril tűvel történt tetoválás és a gyakori szexuális partnercsere.

Nagyon lényeges a hepatitis-C korai stádiumban való felfedezése, mert, mert akár 20-30 év tünetmentes időszak után is károsíthatja a májat. A betegség gyógyíthatatlan, de kezeléssel a kár okozása csökkenthető.

Az Egyesült Államokban mintegy évi 10 ezer haláleset történik hepatitis-C következtében, az előrejelzések szerint ez a szám az elkövetkező 10 évben megháromszorozódik

Megjelent: Cox News Service

| hepatitis-C, teszt, katona, máj
2002-07-31 17:47:35
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop