Hosszú védettséget nyújt a hepatitis-B elleni oltás

Egy atlantai (USA) kutatócsoport jelentése szerint a három adagból álló hepatitis-B vakcina legalább 15 éven keresztül védettséget nyújt. Ez a jelentés cáfolja az újraoltás szükségessége melletti érveket.

hepatitis-B vírus, májgyulladás, védőoltás, hepatitis-B vírus | InforMed Hírek 2005 ;3   InforMed | Dobos, L.

A hepatitis-B vírus a védekezés nélküli szex, az intravénás droghasználat, valamint a fertőzött vérrel történő vérátömlesztés útján terjed. A fertőzés krónikussá válhat, és idővel májkárosodást és -rákot okozhat. Korábbi jelentések szerint a hepatitis-B oltás 10 évre nyújt védelmet, az ez utáni védettség időtartama kérdéses volt.

Dr. Brian J. McMahon és munkatársai 1578 alaszkai adatait vizsgálták meg. A résztvevők 1981-82-ben, 6 hónapos vagy annál idősebb korukban kaptak három részletben hepatitis-B védőoltást. A kutatók jelentésében az áll, hogy a védőoltás valamennyi korcsoportban „legalább 15 éven keresztül erős védettséget nyújtott”.

Dr. Ding-Shinn Chen tajvani kutató véleménye szerint hacsak a folyamatosan végzett követés és az alapos vizsgálatok során nem emelkedik klinikailag szignifikáns mértékben a fertőzések száma, a gyermekkorban beoltott serdülők és felnőttek körében, az újraoltás feleslegessé válik.

Medline plus
| hepatitis-B vírus, májgyulladás, védőoltás
2005-06-05 15:33:55
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop