ÚJ

Egy lépéssel közelebb a hepatitisz C vírus elleni vakcinához

Francia kutatók kifejlesztettek a hepatitis C vírus ellen egy új vakcinát, amely az első hatékony módja lehet a potenciálisan krónikus májbetegséghez vagy rákhoz vezető fertőzés megelőzésének.


Csökkenthető a hepatitis C vírus terjedése

Magyarországon európai viszonylatban alacsony a hepatitis C elterjedtsége az intravénás kábítószer-fogyasztók körében, területi bontásban azonban nem egységes a kép, a fertőzöttek aránya Budapesten a legmagasabb. Az ártalomcsökkentő módszerek bizonyítottan csökkentik a vírusfertőzés terjedését – ismertette az általa gyűjtött adatokat az MTI-vel a Nemzeti Drog Fókuszpont közleményében.


Új kezelési mód a hepatitisz C vírussal fertőzötteknek

Három szerből álló, új típusú koktélt próbáltak ki a hepatitisz C vírussal fertőzöttek kezelésére, az eredmények biztatóak - jelentették be amerikai kutatók.


Új nyálteszt segíti a Hepatitis C szűrést

Új nyálteszt segíti a hepatitis C szűrést; az egyszerű és fájdalommentes szűrési módszert a Májbetegekért Alapítvány mutatta be csütörtökön Budapesten.


Tetoválás növeli a májgyulladás kockázatát

A járványos betegségek szakértői felhívják a figyelmet arra, hogy a tetoválás divattá válásával a hepatitisz C gyakorisága is ugrásszerűen megnőtt. A nemzetközi megfigyeléseken alapuló tudományos tanulmányt az International Journal of Infectious Diseases közölte.


Kapcsolat a hepatitis és a cukorbetegség között?

Ausztrál kutatók meglepő összefüggésre derítettek fényt: amikor hepatitis C-s embereknél vizsgálták az inzulinrezisztenciát, azt tapasztalták, hogy az elsősorban az izmokban mutatható ki, a májsejtekben pedig alig-alig.


Betegségeket terjeszthet az akupunktúra

Bakteriális fertőzéseket, hepatitisz B és C vírusokat, sőt esetleg HIV-fertőzést is átvihet a szennyezett akupunktúrás tű, a törlőruha vagy a melegpakolás - figyelmeztettek pénteken szakértők.


Hepatitis C: tévhitek és valóság

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legújabb felmérése szerint a hepatitisz vírusok által okozott májbetegségek elterjedtsége az utóbbi 15 évben nem csökkent, a védőoltások és hatásos gyógyszerek felfedezése és elterjedése ellenére sem: évente több, mint egymillió ember hal meg B- és C-hepatitisz által okozott májzsugorodás és májrák következtében.


A hepatitis B fertőzés kiújulásának megelőzése

Az FDA törzskönyvezte a HepaGam B nevű gyógyszert a hepatitis B-vel való újrafertőződés megelőzésére májtranszplantáción átesett betegeknél. A HepaGam B az első ilyen gyógyszer (immunglobulin), amelyet erre a célra jóváhagytak.


Az új hepatitis-gyógyszerrel egész Európában megszüntethető a májgyulladás

A Baraclude (entecavir) nevű új, szájon át szedhető gyógyszert a közelmúltban törzskönyvezték Európában a krónikus hepatitis-B kezelésére.


| | | | 5 | | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop