ÚJ

A hepatitis C kezelésének újfajta megközelítése

A Stanford-egyetem mikrobiológus és immunológus professzora, Peter Samow a hepatitis-C vírus korábban ismeretlen szaporodási mechanizmusát azonosította, ami ígéretes távlatokat nyitott a vírus elleni közdelemben.


Ha bajban a máj... - Fertőző májgyulladások

A napjainkban előforduló megbetegedések igen nagy része fertőzéses eredetű: vírusok, baktériumok, gombák, esetleg élősködők okozzák. Ezek közül a fertőző májgyulladásokkal kiemelten kell foglalkoznunk, mert egyre nagyobb számban fordulnak elő hazánkban is...


A Földközi-tengeri kagylók Hepatitis A-val fertőzöttek

Nagyjából minden 5. fogyasztásra szánt kagyló veszélyesen fertőző. Ezt a nyugtalanító eredményt azok a tanulmányok igazolták, amelyek a Földközi-tengeri kagylók és a “tenger gyümölcsei” minőségét vizsgálták.


Hosszú védettséget nyújt a hepatitis-B elleni oltás

Egy atlantai (USA) kutatócsoport jelentése szerint a három adagból álló hepatitis-B vakcina legalább 15 éven keresztül védettséget nyújt. Ez a jelentés cáfolja az újraoltás szükségessége melletti érveket.


Kísérleti vakcina a hepatitis-C ellen

Hepatitis C vírus

Az Egyesült Államokban 2,7 millió, világszerte pedig 170 millió a krónikus hepatitis-C fertőzöttek száma. Embereknél először próbálják ki a Saint Louis-i egyetem kutatói a kísérleti vakcinát, amelynek segítségével reményeik szerint megelőzhető a vírusfertőzés.


A hepatitisz C

A hepatitisz szó májgyulladást jelent, többféle vírus vagy túlzott alkoholfogyasztás okozhatja, ritkább esetben autoimmun formája is előfordul.


Új gyógyszer a hepatitis C ellen

A hepatitis C vírusa háromszor annyi embert fertőz meg, mint az AIDS, a világon ma több mint 170 millióan betegek. A vírus állandó májkárosodást okozhat, a fertőzés sok esetben halálhoz vezet. Jelenleg nincs még oltóanyag a hepatitis C-vírus ellen, a krónikus eseteket interferon és a ribavirin nevű vírusellenes szer kombinációjával kezelik.


Vírushepatitiszek

Vírusok által okozott különböző sajátosságú betegségek (közülük védőoltással megelőzhető a hepatitisz A és B, továbbá közvetve a D).


Heveny májgyulladás

A heveny (akut) vírusos májgyulladás olyan fertőzés, mely főképpen a májat érinti. Kórokozóként elsősorban ötféle vírussal kell számolni.


Idült májgyulladás

Az idült májgyulladás (krónikus hepatitisz) olyan különböző kórokú megbetegedés, amelyet a folyamatos májsejtelhalás, változó mértékben jelen levő aktív vagy inaktív gyulladásos reakció és kötőszövet-felszaporodás jellemez.


| | | | | 6 | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop