ÚJ

Új hepatitis-törzs vizsgálat alatt

Egy nemrégiben azonosított májgyulladás-vírus, a hepatitis G feltehetően vérátömlesztéssel terjed, állítja egy új tanulmány.


FDA-bizottság vizsgálja az új hepatitis és AIDS-gyógyszereket

GAITHERSBURG - A Schering-Plough és az ICN Pharmaceuticals kormányzati szakértői bizottságot kért fel új gyógyszerkombinációjuk kivizsgálására. Az új terápia a krónikus hepatitis C-ben szenvedő betegek számára új reményt jelenthet.


A New Yorker cikke egy "betolakodó járványról"

Amikor a HIV vírus megismertük, azt hittük, hogy ennél rosszabb már nem jöhet, de aztán jött Jerome Groopman, és megkongatta a vészharangot, hogy jön a hepatitis C.


Nőttek a hepatitisz-C fertőzöttek életesélyei

ATLANTA - Huszonnégy évvel azután, hogy fölfedezték a fertőzést, az új hepatitisz-C-vel fertőzötteknek kevesebb mint a fele jelentős májkárosodást szenvedett, jelentette nemrégiben egy szövetségi kutatóintézeti orvos.


FDA-bizottság előtt a perorális hepatitis B gyógyszer

SILVER SPRING - A világ második legnagyobb gyógyszergyártó cége, a Glaxo-Wellcome azzal a kéréssel fordult az amerikai kormány tanácsadói felé, hogy támogassák a gyár új hepatitis-gyógyszerét, amely az első szájon át adagolható készítmény lenne a betegség B típusában szenvedők számára.


Egy gyógyszerkombinációval megszüntethető a hepatitis C

Egyes betegeknél bizonyos gyógyszerek kombinációja gyógyíthatja a hepatitis C-t.


Az FDA elfogadta az első, hepatitis B elleni tablettát

WASHINGTON - A Glaxo Wellcome Plc., a világ második legnagyobb gyógyszergyára elnyerte az Egyesült Államok jóváhagyását és ezáltal egy hatalmas új piacot az Epivir-HBV nevű tablettájára. Az Epivir-HBV az első szájon át szedhető szer a hepatitisz-B kezelésére.


Az FDA jóváhagyta a hepatitis C elleni gyógyszerek széleskörű alkalmazását

WASHINGTON - Egy kombinált hepatitis C kezelés elfogadásra került az olyan betegek részére, akik még nem részesültek kezelésben.


Az orvos válaszol: hepatitis C kezelés

K: Van egy barátom, aki nem túl talpraesett. Két hétig várt a hepatitis C tesztje után, mire a nővér közölte vele, hogy időpontot kell kérnie az eredmények kiadásához. Még erre is várt négy napot.


| | | | | | | 8 |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop