Meghalt Steve Jobs

Ötvenhat éves korában elhunyt Steve Jobs, az Apple hasnyálmirigy-rákkal küszködő, nemrég a vezérigazgatói posztról lemondott társalapítója. Jobs egy egyetemi beszédében azt mondta, hogy kreativitásának motiválója a halandóság tudata volt.

hasnyálmirigy-rák, Steve Jobs, Apple | MTI Hírek 2011 ;8
A mobil számítástechnika forradalmának egyik kirobbantója, a személyi számítógép koncepciójának és a programüzenetekről az egérkattintásra való áttérés egyik úttörője 56 éves volt. Steve Jobs hasnyálmirigyrákkal folytatott elhúzódó küzdelme miatt idén januárban ismét betegszabadságra ment és augusztusban engedte át végleg a világ legnagyobb technológiai cégének irányítását az őt a kezelések alatt helyettesítő Tim Cooknak. Cook éppen egy nappal Jobs halála előtt mutatta be a iPhone-család legújabb tagját, a 4S-t. Az Apple ma világszerte 300 márkaüzlete van, s a több, mint 275 millió iPod-ot, 100 millió iPhone-t és 25 millió iPad-et adott el világszerte.

"Steve Jobs a modern kapitalizmus történetének egyik legnagyobb újítója" - írta a vezérigazgató poszttól való visszavonulásakor a The New York Times. - "Intuíciója az évek folyamán fenomenális volt." Steve Jobs 1955. február 24-én született a kaliforniai Cupertinóban, az Apple leendő fellegvárában.
| hasnyálmirigy-rák, Steve Jobs, Apple
2011-10-06 08:17:19
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop