24 éves férfi, GORD, Gilbert kór

Gilbert kór, reflux, fájdalom | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.

Tisztelt Doktornő!  24 éves férfi vagyok. Január végén kezdődtek a panaszaim. Nagyon fáradt voltam, mintha az egész testemet apró tűkkel szurkodták volna, jobb oldalon fájt a hasam, néha lágyéktájéki szúrásaim voltak és a jobb oldalon a bordáim alatt végighúztam a kezemet a bőrömön érzékeny volt, és ugyanazt éreztem a gyomorszáj környékén is és a székletem agyag színű és nyálkás volt. Akkor kivizsgáltak csináltak gyomortükrözést, hasi UH-t, vérképet. Ezeken a vizsgálatokon mivel magas volt a bilirubin szintem, GILBERT kórt és GORD-ot állapítottak meg. Kaptam 3*0,5 Coordinaxot. Utána egy ideig tünetmentes voltam. Aztán májusban újra kezdődtek ezek a tünetek, csak még mellé jött, hogy egyszer csak heves szívdobogások jöttek rám, fájt a torkom, fájt a fejem de csak a jobb oldalon a tarkómból indult ki, és fájt jobb oldalon a halántékom, aztán elkezdett fájni a hátam, zsibbadni a kezeim, lábaim, és volt egy-két hét, amikor furcsa módon csak a fejem egyik oldala zsibbadt, szédültem,és néha homályosan látok a jobb szememmel, az egész szám belülröl érdes lett. Ezek a tünetek mind a mai napig nem akarnak elmúlni. Azóta sok vizsgálaton voltan már Colonoskopia, koponya MR, kontrasztos veseröntgen, kásás nyomorröntgen, hasi UH, vékonybél CT, ezek mind negeativak voltak a vékonybél CT kivételével ahol csak annyit állapítottak meg, hogy a vékonybél alsó 3-4 cm-es szakasza kis mértékben megvastagodott és a redők elsimultak. Hetente jártam vérvételre a süllyedés 10-15 között mozog és egyszer a limfocita számom alacsony volt, a triglicerid mindig magasabb a megengedett értéknél. Az utóbbi időkben már fájnak a lábaim és a kezeim is.

Mit tanácsol Doktornő mit csináljak?  Köszönettel

Mindenképpen az ideggyógyásszal kell ismét konzultálni, bár már látta, ennek eredménye a koponya MR, mely a szemészeti vizsgálattal együtt az agyi térszűkítő folyamatot, vagy érfejlődési rendellenség lehetőségét kizárta. A Gilbert-kór egy ártalmatlan fejlődési rendellenesség, egy epefestéket lebontó enzim genetikai hibája.

Azért is javaslom az ismételt ideggyógyászati vizsgálatot, mert elképzelhető - erre utal az epefesték szint növekedése is - hogy egy elhúzódó vírusfertőzés áll az egész kórkép mögött. (Ennek meghatározására vannak szerológiai vizsgálati módszerek, nem mindegyikre). Talán a védekezőképessége kicsit "gyengébb", ezért elhúzódó a lefolyás.

Miután alaposan kivizsgálták és a leírtak alapján lényegében kórosat nem találtak, legyen egy kicsit türelemmel, szedjen valamilyen gyulladás és fájdalomcsillapítót, és lehet, hogy panaszai ahogy jöttek, rövid idő alatt el is múlnak. Esetleg van valamilyen konfliktus a háttérben, mely felnagyítja tüneteit? Ezen is el kell gondolkodni. Szeretném, ha hallanék további sorsáról.

A válaszok az orvos és beteg személyes találkozását, illetve az orvosi vizsgálatot nem pótolják!

| Gilbert kór, reflux, fájdalom
2002-07-11 13:42:00
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop